2018.03.21. szerda   
.: Home :.    »    Menü      »    Az Eötvös Collegium felhívása  
 
 
 
 
 
 
 
 
.:  :.
   

Buzdítás a 2017. évi felvételire


Tisztelt Egyetemi Polgár!

 

Az Eötvös József Collegium igazgatójaként gratulálok sikeres egyetemi felvételijéhez, és köszöntöm az egyetemi polgárok között. Tanulmányaihoz sok örömet és sikereket kívánok!

Kérem, jelentkezzen az ELTE Eötvös József Collegium felvételijére! Sokéves tapasztalatunk, hogy az Eötvös Collegium hírneve olykor inkább elijeszti, semmint felbátorítja a vidéki hallgatókat. A Collegium nem bevehetetlen fellegvár, ahol publikációk, „szakmai” teljesítmények, gimnáziumi és egyetemi dolgozatok híján nem is érdemes megjelenni. Sikeres felvételije egyértelmű bizonysága annak, hogy helye van az Eötvös Collegiumba jelentkezők között. Szívesen látjuk! A Collegium hivatása alapításától fogva az Önhöz hasonló hallgatók támogatása. A collegiumi tagságra pályázhatnak az ELTE Bölcsészettudományi, Társadalomtudományi, Természettudományi és Informatikai Karára újonnan felvételt nyert, illetve a második egyetemi évüket ez év szeptemberében megkezdő BA/BSc vagy MA/MSc hallgatók. 2015-től különösen fontos számunkra, hogy a collegiumi tagságot az ELTE valamennyi karán tanuló tanárszakos hallgatók is minél nagyobb számban elnyerjék. A Collegium vidéki és budapesti hallgatók számára egyaránt nyitott. A budapesti diákok bejáró státuszra tarthatnak igényt, amely teljes jogú collegiumi tagságot biztosít.

 

A pályázat beküldési határideje: 2017. augusztus 11. 24:00

 

A pályázatnak a következőt kell tartalmaznia:

  • pályázati űrlap (amely a http://honlap.eotvos.elte.hu internetes oldalon érhető el, a Felvételi / Pályázati felhívás menüpont alatt, ennek az oldalnak az alján, vagy erre a linkre kattintva);
  • önéletrajz (hagyományos, leíró jellegű);
  • szakfelvételi engedély (vagy az egyetemi felvételről szóló értesítés másolata).

Csatolható továbbá:

  • szakmai eredmények dokumentumai másolatban (pl. tanulmányi versenyek, nyelvvizsga-bizonyítvány stb. pdf/jpeg formátumban, szkennelve);
  • az Ön korábbi munkáját jól ismerő szaktanár ajánlása (lezárt borítékban, amelyet, behívásuk esetén, a felvételire szíveskedjenek magukkal hozni).

 

A szaktanárok előzetes véleményezését követően a collegiumi felvételire behívottak névsora – a felvételi űrlapon való egyéni hozzájárulás alapján – augusztus 17-án 10 órától tekinthető meg a Collegium honlapján. Amennyiben a pályázó e lehetőséggel nem kíván élni, a Collegium e-mailben küld értesítést a felvételire való behívásról.


A felvételi szóbeli beszélgetésekből áll, amelynek kizárólagos időpontja: augusztus 21-22-23. A humánus „fejkopogtatáson” a jelentkező szaktudását és általános műveltségét vizsgáljuk, a felvételizőt egy-egy oktatói és hallgatói bizottság fogja kérdezni. A felvételi napok többi részét kötetlen programok töltik ki. A Collegium a – bentlakást igénylő – felvételizők számára 1500 Ft (megérkezéskor, helyszínen fizetendő) regisztrációs díj ellenében a felvételi teljes időtartamára (három éj: vasárnap-hétfő-kedd) szállást biztosít (ágyneműhuzatot hozni kell). A felvételi mindhárom napján számítunk a jelenlétére, ezért a szállás igénybevételét figyelmébe ajánlom! Kérem, szándékát a felvételi eljárásra történő meghívást követően postafordultával (e-mail) jelezze, mert összesen száz férőhelyünk van, amelyek elosztása jelentkezési sorrendben történik.


Kérjük, pályázatát kizárólag elektronikus úton nyújtsa be.

Cím: felveteli@eotvos.elte.hu. Pályázatában feltétlenül tüntesse fel, hogy az ELTE melyik tanári szakjaira vagy alapszakjára és (a Collegium melyik műhelyének profiljához illő) szakterületre nyert felvételt, a középiskolában milyen nyelvet tanult. Hiányos pályázatot nem fogadunk el. A pályázati anyagot nem őrizzük meg, és nem küldjük vissza.


További információért, kérem, keresse fel a Collegium honlapját: http://honlap.eotvos.elte.hu, vagy írjon a titkarsag@eotvos.elte.hu címre, illetve telefonáljon a 06-1-460-4481-es telefonszámra.

 

Jelentkezését várva, szeretettel üdvözlöm,


Dr. Horváth László

igazgató


A felvételihez kapcsolódó két link:

főoldal: http://honlap.eotvos.elte.hu/

felvételi : http://honlap.eotvos.elte.hu/fooldal/felveteli/Természettudós és informatikus kollégák!

 

Hadd ajánljuk külön az Önök figyelmébe az ELTE rangos szakkollégiumai között az Eötvös Collegiumot! A látszatra elsősorban bölcsész profilú intézményben alapításától kezdve mindig megbecsült helyet kapott a természettudomány, és a TTK-sok illetve az informatikusok ma is szerves részét képezik a Collegiumnak. Ma a természettudós hallgatók négy műhelybe (Biológia–Kémia, Földrajz – Föld- és Környezettudomány, Informatika, Matematika–Fizika) szerveződve hallgathatnak az egyetemi képzésben foglalt ismeretanyagnál több és magasabb ismereteket nyújtó órákat. Az Önök számára különleges előnyöket is ígér ez a szakkollégium, más kifejezetten természettudományú profilú szakkollégiumokhoz képest. Egyrészt olyan multidiszciplináris közegbe kerülnek, ahol a „szürke hétköznapok” folyamán alkalmuk nyílik a szűkebb szakterületük mellett más tudományok világába, gondolkodásmódjába is bepillantani. A bölcsész szakos hallgatókkal való együttélés kiváló lehetőség mind verbális, mind írott kommunikációs képességük pallérozására. Másrészt az Eötvös Collegium idegen nyelvi műhelyei minden hallgató számára ingyen biztosítják nyelvóráikat, ami lehetőséget teremt arra, hogy megalapozott nyelvismerettel követhessék leendő „tudóstanárként” szakterületük kurrens eredményeit. A Collegium aktív nemzetközi kapcsolatrendszere lehetőséget teremt arra, hogy még a diákévek alatt közvetlen kapcsolatot szerezzenek a legrangosabb nemzetközi műhelyekben. A Collegium régebbi hallgatói segíthetik az egyetemi tanulmányok befejezését követően.

 

Bepillantás a mai és a régi természettudós világba:

 

http://honlap.eotvos.elte.hu/wp-content/uploads/2016/02/dogeszek.pdf

http://honlap.eotvos.elte.hu/wp-content/uploads/2016/02/informatikusok.pdf

http://honlap.eotvos.elte.hu/wp-content/uploads/2016/02/fizikusok.pdf

 

Arra biztatjuk Önöket, hogy bátran jöjjenek el a Collegium felvételijére!

 

A „dögész” kabinet


 

A Választmány, a diákok ajánlója

Az Eötvös József Collegium nemcsak szakmai műhelyként működik. Nincs színvonalas tudományos munka összetartó közösség és felelős együttgondolkodás nélkül.

Most összefoglaljuk néhány pontban, mi mindenre van lehetőséged nálunk a műhelymunka mellett:

– Izgalmas beszélgetéseken vehetsz részt az irodalmi és a színházi élet kiválóságaival.

– Kedvezményesen mehetsz kiállításokra és színházba a Képkeret csoporttal, illetve a Színházkörrel.

– A Közösségi Csütörtökökön filmezhetsz, szórakozhatsz a pinceklubban és a társalgóban.

– Minden évben részt vehetsz az Eötvös Majálison, a közös karácsonyozáson, a bográcsozásokon és a kirándulásokon, valamint a gólyaprogramokon.

– Előadhatsz az Eötvös Konferencián, az OTDK utáni második legnagyobb hallgatói konferencián.

– Külföldi cserekapcsolatokban vehetsz részt.

– Írókörbe, Biblia-körbe járhatsz.

– Open mic felolvasóesteken léphetsz fel, és ugyanitt meghallgathatsz másokat.

– Sportolhatsz a kültéri sportpályán, a torna-, vagy a konditeremben.

– Csatlakozhatsz a Választmány valamelyik bizottságához, és te is részt vehetsz a Collegium életének szervezésében.

Ha további információkra lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal az ejc.valasztmany@gmail.com címen, vagy látogass el a valasztmany.eotvos.elte.hu oldalra.

 

 

Anga-Kakszi István Zalán

a Választmány elnöke


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2017.07.27.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
 ESEMÉNYEK   
Trefort-kert Alapítvány 1%
A Trefort-kert Alapítvány az SzJA 1 %-ának gyűjtésével immár nyolcadik éve támogatja a Bölcsészkaron folyó oktatási, kutatási és kulturális tevékenységet. Részletek »
Doktori felvételi tájékoztató
A Doktorandusz Önkormányzat és a Doktori és Tudományszervezési Iroda tájékoztatót tart a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Részletek »
Könyvbemutató A Szláv és Balti Filológiai Intézet szervezésében
A Szláv és Balti Filológiai Intézet
2018. március 7-én, szerdán, délután 17 órai kezdettel tartja soron következő szlavisztikai könyvbemutatóját.
Ezen a rendezvényen az intézet oktatói által írt, az utóbbi évben megjelent nyelvészeti és irodalmi tárgyú monográfiák, tankönyvek, valamint az itt szerkesztett tanulmánykötetek kerülnek rövid bemutatásra.
Részletek »
Egyetemi Anyanyelvi Napok
Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!