2018.03.21. szerda   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Elhunyt Kocztur Gizella


Az ELTE Bölcsészettudományi Kara és a gyászoló család tudatja mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy egykori tanára, a szeretett testvér

Dr. Kocztur Gizella (Dr. Kis Aladárné)

életének 85. évében, sok szenvedés után,

2014. szeptember 5-én

eltávozott körünkből.

Hosszú, dolgos, tudományos és oktatói életet élt.

Az ELTE BTK Világirodalmi, majd Angol Tanszékének tanáraként négy évtizedig oktatta hallgatóit. Elsőként vette fel órarendjébe az ausztrál irodalom oktatását ausztrál felkérésre; egy alkalommal hallgatóival az iowai Graceland College-ban töltött el egy szemesztert.

Tudományos munkássága főleg az angol irodalom kutatásában mélyült el. Erre vonatkozóan végzett feltáró munkát Bécsbe és Londonba kapott ösztöndíjain.

Jelentős volt a Kardos László professzor mellett eltöltött idő is, Tóth Árpád összes műveinek kiadása céljából. 1973-1977 között Rómában élt családjával, segítve férje munkáját, aki akkor a Római Magyar Akadémia igazgatója volt (Dr. Kis Aladár).

Nyugdíjba vonulása óta családjának élt, akik most fájó szívvel búcsúznak Tőle: menye Zsuzsanna, unokája Aladár és felesége Dóra, dédunokája Lilike; húgai: Éva, Katalin és férje László, unokaöccse: András és felesége Eszter, unokahúgai: Alexandra és férje Áron, Gabriella és drága emlékű Katikánk családja a két Sándor, Attila és Zsolt; valamint közeli barátai és ismerősei.

Hamvait csendben, családi körben, 2014. szeptember 22-én helyeztük örök nyugalomba a Rákoskeresztúri Újköztemetőben. Míg élünk hiányozni fog Nekünk!

 

It is with sincere sadness that the Faculty of Humanities of Eötvös Loránd University and the mourning family inform you all, who knew and respected her, that the University’s former professor and the beloved sister, Dr. Gizella Kocztur (Dr. Aladárné Kis), passed away after a long struggle on 5th September, 2014. She was 85 years old.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2014.10.06.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
 ESEMÉNYEK   
Doktori felvételi tájékoztató
A Doktorandusz Önkormányzat és a Doktori és Tudományszervezési Iroda tájékoztatót tart a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Részletek »
Könyvbemutató A Szláv és Balti Filológiai Intézet szervezésében
A Szláv és Balti Filológiai Intézet
2018. március 7-én, szerdán, délután 17 órai kezdettel tartja soron következő szlavisztikai könyvbemutatóját.
Ezen a rendezvényen az intézet oktatói által írt, az utóbbi évben megjelent nyelvészeti és irodalmi tárgyú monográfiák, tankönyvek, valamint az itt szerkesztett tanulmánykötetek kerülnek rövid bemutatásra.
Részletek »
Egyetemi Anyanyelvi Napok
Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!