2018.02.22. csütörtök   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Tavaszi választások a Hallgatói Önkormányzatban


A Hallgatói Önkormányzat minden tavasszal tisztújító választásokat hirdet, amelynek keretein belül az önkormányzat tagjai (minden hallgató) képviselőket választanak maguk közül. A BTK-n ez a választás kettős. Egyrészt Szakos Hallgatói Érdekképviselőket (SzHÉK) választanak a választókörzetek maguk közül, akik Intézeti Képviseletekbe (IK) tömörülve a szakos érdekképviseleti feladatokat látják el, legyen az a hagyományos értelemben vett érdekképviselet, vagy szakos közéleti programok, kirándulások szervezése. Másrészt a BTK HÖK Küldöttgyűlésének tagjaira lehet voksot leadni, amely a HÖK legfőbb döntéshozó szerve. A testület feladata az Önkormányzat költségvetésének elfogadása, tisztségviselők beszámoltatása, az alapszabály módosítása, valamint a HÖK elnökének megválasztása.

A választások április 9-ig tartanak, eddig van lehetőség a szavazatok leadására. A szavazás elektronikusan történik a Neptun rendszerén keresztül, az Ügyintézés/Kérvények fülön. A körzeten belül több jelöltre is lehet voksolni!

A választások érvényességéhez a körzetek hallgatóinak 25%-ának kell szavazatot leadnia.


Mi a HÖK?

A hatályos nemzeti felsőoktatásról szóló törvény így rendelkezik a Hallgatói Önkormányzatokról: 60. § (1) A felsőoktatási intézményekben a hallgatói érdekek képviseletére — a felsőoktatási intézmény részeként — hallgatói önkormányzat működik. A hallgatói önkormányzatnak minden hallgató tagja, választó és választható. A HÖK tehát egyrészt érdekképviseleti feladatokat lát el, azaz szavazati joggal képviselteti magát az egyetemi bizottságokban, mint például a kari Tanulmányi Bizottság, amely a kar hallgatóit érintő tanulmányi kérdésekben ülésezik, valamint a hallgatók által benyújtott kérvényeket véleményezik. Ezen kívül a HÖK delegálja a Kari Tanács egyharmadát, amely a kart érintő legfontosabb döntéseket hozza, például a kar dékánjának megválasztása.

A Hallgató Önkormányzat az érdekképviseleti tevékenységén kívül szolgáltatásokat is nyújt. Folyamatos tájékoztató szerepet tölt be a hallgatók életében évközben a különböző tájékoztatókon, az évfolyamcsoportokban, valamint a fogadóórákban személyesen. Foglalkozik továbbá a kari rendezvények megszervezésével és lebonyolításával, mint például a gólyák legfontosabb integrációs rendezvénye, a Gólyatábor, valamint a kari napok, azaz a Bölcsész Napok.


Fontos dátumok

  • Bemutatkozási időszak: 2017. március 21-26. (Bemutatkoznak az Intézeti Képviseletek)
  • Választási időszak: 2017. március 27 – április 9. (Neptunt élesíteni, szavazásra fel!)
  • Szavazatszámlálás és eredményhirdetés: 2017. április 10.


Kampányvideók és bővebb információk: btkhok.elte.hu.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2017.04.04.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
 ESEMÉNYEK   
Egyetemi Anyanyelvi Napok
Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!