2018.05.20. vasárnap   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Kari sikerek az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján


Az ELTE sportpályáin közel 300 fő oktató és dolgozó vett részt, 17 felsőoktatási intézményből és karról a negyedik alkalommal az ELTE SPORT Kft. által 2017. április 22-én megrendezett Kupán. Idén már hat sportágban neveztek a csapatok és játékosok, a fővárosi intézmények mellett Győrből, Szombathelyről, Kecskemétről, Gödöllőről, Egerből és Miskolcról.

Kispályás labdarúgásban 15 csapat, kosárlabdában 8 csapat, teniszben 7 csapat, röplabdában 2 csapat, tollaslabdában és asztaliteniszben több mint 30 játékos nevezett. A megnyitón Gömör Iván, az ELTE Sport Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a Kupa fővédnökeit és védnökeit. Ezután Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja köszöntötte a megjelenteket, végül Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitón jelen volt Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke, a Kupa egyik védnöke és Hunyadvári László, az ELTE Közalkalmazotti Tanács elnöke.

Az idei Kupán az ELTE rekord létszámmal vett részt, öt karról és a kancelláriáról képviselték oktatók és dolgozók egyetemünket. Az ELTE négy első helyezést hozott el a kupáról: Keresztúri Sára, az ELTE Kancellária dolgozója a női, míg Jászay László, az ELTE BTK egyetemi tanára a férfi asztaliteniszezők között diadalmaskodott, a női tollaslabdázók között Ábrám Rea, az ELTE Kancellária dolgozója, a férfi tollaslabdázók között pedig Nánay János a kancellária kabinetvezetője győztek. Kosárlabdában második lett az ELTE-Savaria Egyetemi Központ csapata, a bronzérmes ELTE TTK csapatában Scheuer Gyula kancellár is játszott, aki asztalitenisz sportágban is indult. Röplabdában második lett az ELTE-Savaria Egyetemi Központ csapata. A női asztaliteniszezők között ezüstérmes lett Szaniszló Nóra, az ELTE Rektori Kabinet színeiben. A női tollaslabdázók között ezüstérmet kapott Gaál Nóra, az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Irodájának vezetője. A teniszkupán második lett az ELTE BTK csapata, az asztalitenisz kupán a férfi kategóriában pedig bronzérmet szerzett Nguyen Quang Chinh, ELTE TTK oktatója. A labdarúgás kupa női gólkirálya Tóth Enikő, az ELTE Kancellária munkatársa lett.

A rendezvény fő célkitűzése az idei évben is az volt, hogy az egyetemi-főiskolai közösségek mozogjanak, sportoljanak és kötetlen formában jobban megismerjék egymást, tapasztalatokat cseréljenek – nem csak sportszakmai értelemben.

A Kupa fővédnökei Mezey Barna, az ELTE rektora, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Kiss Ádám, a MEFS elnöke, védnökei Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke és Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára voltak. A program szakmai partnerei a MEFS és a BEFS, támogatói pedig az ELTE, az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága és az EMMI SE voltak.


Eredmények

Forrás

A teniszkupán második lett az ELTE BTK csapata.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2017.04.26.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
 ESEMÉNYEK   
2018. évi Hahn István Díj átadó
Előadást tart támogatott kutatásáról a 2016. évi díjazott Dr. Bajnok Dániel.
Részletek »
Az anyanyelv-elsajátítás folyamata hároméves kor után
Az ELTE Fonetikai Tanszékén működő gyermeknyelvi kutatócsoport a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával szakmai konferenciát szervez. Részletek »
Reformationes – Reformtörekvések a vallástörténetben
Vallástudományi konferencia 2018. május 22-én. Részletek »
Orosz Nyelvi és Irodalmi Tanszék IX. Tanévzáró Konferenciája
2018. május 18-án kerül megrendezésre. Részletek »
Wendy Z. Goldman előadása
"A sztálini terror - felülnézetből és alulnézetből" címmel tart előadást a Ruszisztikai Kabinetben 2018. május 17-én 10 órakor. Részletek »
Hallgatói ösztöndíj a Heilderbergi Egyetemre
A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 31. Részletek »
Udmurt hiedelemvilág tegnap és ma
Kiállítás, tárlatvezetés és kisfilmek az
ELTE BTK Finnugor Tanszékén május 10 - 17 között. Részletek »
Adatvizualizáció - szövegbányászat
Az ELTE Digitális Bölcsészet Központ és a Könyvtár- és Információtudományi Intézet workshopjai. Részletek »
Katja Bernhardt előadása
Az "Új utak a bölcsészettudományban" előadás-sorozat keretében. Részletek »
Mire jók a média- és kultúratudományok?
Az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete és az Általános Irodalomtudományi Kutatócsoport konferenciája. Részletek »
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyvbemutató az Osztrák Kulturális Fórum Budapest és az ELTE Történeti Intézet szervezésében. Részletek »
Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás
Pályázati felhívás a 2018/19-es tanévre szóló Erasmus+ szociális kiegészítő támogatáshoz. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!