2018.02.21. szerda   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Kari sikerek az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján


Az ELTE sportpályáin közel 300 fő oktató és dolgozó vett részt, 17 felsőoktatási intézményből és karról a negyedik alkalommal az ELTE SPORT Kft. által 2017. április 22-én megrendezett Kupán. Idén már hat sportágban neveztek a csapatok és játékosok, a fővárosi intézmények mellett Győrből, Szombathelyről, Kecskemétről, Gödöllőről, Egerből és Miskolcról.

Kispályás labdarúgásban 15 csapat, kosárlabdában 8 csapat, teniszben 7 csapat, röplabdában 2 csapat, tollaslabdában és asztaliteniszben több mint 30 játékos nevezett. A megnyitón Gömör Iván, az ELTE Sport Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a Kupa fővédnökeit és védnökeit. Ezután Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja köszöntötte a megjelenteket, végül Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitón jelen volt Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke, a Kupa egyik védnöke és Hunyadvári László, az ELTE Közalkalmazotti Tanács elnöke.

Az idei Kupán az ELTE rekord létszámmal vett részt, öt karról és a kancelláriáról képviselték oktatók és dolgozók egyetemünket. Az ELTE négy első helyezést hozott el a kupáról: Keresztúri Sára, az ELTE Kancellária dolgozója a női, míg Jászay László, az ELTE BTK egyetemi tanára a férfi asztaliteniszezők között diadalmaskodott, a női tollaslabdázók között Ábrám Rea, az ELTE Kancellária dolgozója, a férfi tollaslabdázók között pedig Nánay János a kancellária kabinetvezetője győztek. Kosárlabdában második lett az ELTE-Savaria Egyetemi Központ csapata, a bronzérmes ELTE TTK csapatában Scheuer Gyula kancellár is játszott, aki asztalitenisz sportágban is indult. Röplabdában második lett az ELTE-Savaria Egyetemi Központ csapata. A női asztaliteniszezők között ezüstérmes lett Szaniszló Nóra, az ELTE Rektori Kabinet színeiben. A női tollaslabdázók között ezüstérmet kapott Gaál Nóra, az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Irodájának vezetője. A teniszkupán második lett az ELTE BTK csapata, az asztalitenisz kupán a férfi kategóriában pedig bronzérmet szerzett Nguyen Quang Chinh, ELTE TTK oktatója. A labdarúgás kupa női gólkirálya Tóth Enikő, az ELTE Kancellária munkatársa lett.

A rendezvény fő célkitűzése az idei évben is az volt, hogy az egyetemi-főiskolai közösségek mozogjanak, sportoljanak és kötetlen formában jobban megismerjék egymást, tapasztalatokat cseréljenek – nem csak sportszakmai értelemben.

A Kupa fővédnökei Mezey Barna, az ELTE rektora, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Kiss Ádám, a MEFS elnöke, védnökei Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke és Sárfalvi Péter, az EMMI Nemzeti Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára voltak. A program szakmai partnerei a MEFS és a BEFS, támogatói pedig az ELTE, az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága és az EMMI SE voltak.


Eredmények

Forrás

A teniszkupán második lett az ELTE BTK csapata.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2017.04.26.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
 ESEMÉNYEK   
Egyetemi Anyanyelvi Napok
Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!