választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül.">
2018.03.20. kedd   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.: :.
   

Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció


2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA képzésén belül, mely a Magyar Nemzeti Múzeummal való együttműködésben valósul meg. A múzeumi kurátori ismeretek specializáció a kulturális örökség tanulmányokon belül megismertet a múzeummal mint teljességgel egyedi társadalmi intézménnyel, beszédmóddal, módszertannal és tudományos reprezentációval. Hagyományosan a muzeológusok valamely történet-, társadalom- vagy természettudományi képzésből jönnek, és évek hosszú során tapasztalatból sajátítják el a szakmaspecifikus gyakorlatokat. Ez a közös képzés összefogja a kulturális örökség tanulmányok elméleti megközelítéseit és a gyakorló muzeológusok által vezetett kurzusokat.

A specializáció megismertet a múzeumelmélet gyakorlati vetületével és bevezet a legösszetettebb társadalmi intézmény mindennapi gyakorlataiba. Hogyan értelmezzük a teret, az időt, a tárgyat abban a sajátos komplex reprezentációban, amit kiállításnak hívunk? Hogyan olvasható össze egy gyűjtemény jelentése a tárgyak jelentésén keresztül vagy azon túl? Hogyan használja a mindenkori társadalom a múzeumot mint emlékezetgyárat vagy időgépet?

A specializáció sok gyakorlati lehetőséget kínál a legnagyobb, legrégibb és legösszetettebb múzeum – a Nemzeti Múzeum – munkájának és küldetésének megismerésére. A specializáció zárásaként múzeumelméleti szakdolgozat lehetősége mellett, megalapozott kiállítási munka is választható.

A mesterképzésre 2017. február 15-ig jelentkezhetnek a hallgatók.

További információ az Atelier Tanszék honlapján található:

Múzeumi kurátori ismeretek specializáció Letölthető dokumentumok:

 • Kulturális Örökség Tanulmányok tájékoztató
 • KÖMA specializáció tájékozató

 • .:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2018.02.08.      :.
  .: facebook :..: iwiw :.
   ESEMÉNYNAPTÁR   
  2018 március
  H K Sz Cs P Sz V
  26 27 28 1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 31 1
  2 3 4 5 6 7 8
   ESEMÉNYEK   
  Doktori felvételi tájékoztató
  A Doktorandusz Önkormányzat és a Doktori és Tudományszervezési Iroda tájékoztatót tart a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Részletek »
  Könyvbemutató A Szláv és Balti Filológiai Intézet szervezésében
  A Szláv és Balti Filológiai Intézet
  2018. március 7-én, szerdán, délután 17 órai kezdettel tartja soron következő szlavisztikai könyvbemutatóját.
  Ezen a rendezvényen az intézet oktatói által írt, az utóbbi évben megjelent nyelvészeti és irodalmi tárgyú monográfiák, tankönyvek, valamint az itt szerkesztett tanulmánykötetek kerülnek rövid bemutatásra.
  Részletek »
  Egyetemi Anyanyelvi Napok
  Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
  Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
  Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
  Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
  2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
  választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
  képzésén belül. Részletek »
  Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
  Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
  Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
  A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
   Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
    © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
  Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!