2018.05.26. szombat   
.: Home :.    »    Menü  
  
   
   
   
   
   
   
   
   
.:  :.
   

Jedlik Ányos Doktorjelölt Ösztöndíj és Határon Túli Kiváló Hallgatói Ösztöndíj


A Jedlik Ányos Doktori Ösztöndíj célja azon kiváló, magyar állampolgárságú doktorjelöltek támogatásban részesítése, akik doktori tanulmányaik alatt kiemelkedő eredményességgel kutattak, a támogatási időszakban aktívan részt vesznek egy adott kutatási, fejlesztési projektben magyarországi felsőoktatási, akadémiai vagy nonprofit kutatóhelyen, vállalják, hogy az ösztöndíjas időszak alatt egy adott magyar felsőoktatási intézményben végzik és/vagy hasznosítják tudományos kutatásukat, a támogatási időszak végéig benyújtják disszertációjukat. A pályázókkal szemben életkori megkötés nincsen.

A pályázatot elektronikus formában kell benyújtani. A pályázatok benyújtása 2012. május 25-től lehetséges. A pályázat benyújtásának előfeltétele, hogy a pályázó az informatikai rendszerben (www.nemzetikivalosag.hu) regisztrálja magát, és a regisztrációs nyilatkozatot postai úton megküldje az Alapkezelő címére.

A pályázat benyújtásának határideje 2012. június 20. 24:00 óra. A befogadó/szándéknyilatkozatokat és a szükséges dokumentumokat folyamatosan, de legkésőbb június 14-ig lehet a Kari Pályázati Irodába (Múzeum krt. 4/A. I. em.140.) eljuttatni. A határidő után érkező nyilatkozatok aláíratását nem tudjuk garantálni.

Jelen ösztöndíjra minden tudományterület képviselője pályázhat. Az elbírálásnál előnyben részesülnek a műszaki és a természettudományok, a matematika és az élettudományok területéről érkező pályázatok. A pályázat időtartama maximum 12 hónap lehet, az ösztöndíjas időszak nem tarthat tovább 2014. július 31-nél.

Az ösztöndíj havi összege: 200 000 Ft.

A pályázónak vállalnia kell, hogy az ösztöndíjas időszak alatt egy adott magyarországi felsőoktatási intézményben végzi és/vagy hasznosítja tudományos kutatómunkáját. A pályázónak igazolnia kell, hogy egy hazai felsőoktatási intézménnyel jogviszonyban áll, illetve jogviszonyt alakít ki. Erre vonatkozóan az intézmény befogadó vagy szándéknyilatkozatát – szkennelve – elektronikus formában csatolni kell az ösztöndíj pályázathoz. A befogadó nyilatkozatot eredetiben a szerződéskötésig postai úton kötelező megküldeni az Alapkezelő részére.

A pályázat kötelező melléklete a befogadó- illetve a szándéknyilatkozat.

o       Befogadó nyilatkozat azoknak adható, akik az ösztöndíj időtartama alatt hallgatói, foglalkoztatási vagy egyéb jogviszonyban állnak az egyetemmel. Azon pályázók részére, akiket a kar az ösztöndíj elnyerése esetén fogadni kíván, szándéknyilatkozat adható.

A pályázathoz szükséges befogadó/szándéknyilatkozat aláírásához a következő dokumentumok szükségesek:

1. Az EPER rendszerből kinyomtatott és a megfelelő aláírásokkal ellátott (1. pályázó, 2. témavezető, 3. doktori iskolavezető/programvezető/ntézetigazgató/tanszékvezető) ELTE belső pályázati adatlap. Mivel a pályázónak valószínűleg nincs oktatói hozzáférése az ETR rendszerhez, az ő nevében disszertációjának témavezetője töltheti fel az adatlapot, aki kutatási témáját legjobban ismeri, így az aláírt EPER adatlap ebben az esetben ajánlásként is működik. Kérem, hogy a pályázat címében tüntessék fel a pályázó nevét.

2. Kitöltött befogadó- vagy szándéknyilatkozat. A nyilatkozatot a kar részéről a dékán, az egyetem részéről a rektor írja alá. A dékáni aláírás feltétele a pályázó, témavezetője, illetve a tanszékvezető/intézetigazgató által aláírt EPER adatlap, valamint a rövid kutatási terv. A rektori aláíratást a PIK intézi.

3.  Rövid összefoglaló a tervezett kutatásról

 

A befogadó/szándéknyilatkozatokat és a szükséges dokumentumokat folyamatosan, de legkésőbb június 14-ig lehet a Kari Pályázati Irodába (Múzeum krt. 4/A. I. em.140.) eljuttatni. A határidő után érkező nyilatkozatok aláíratását nem tudjuk garantálni.

A vezetői jóváhagyás megtörténtéről a pályázót értesítik, a befogadó nyilatkozat ezután a PIK-ből elvihető, sokszorosítása és postázása a pályázó feladata.

 Annak ellenére, hogy a kiírás lehetőséget ad a befogadó nyilatkozat szerződéskötéssel egyidejű beadására, kérjük, hogy az ELTÉ-vel jogviszonyban álló oktató/kutató pályázatot az online pályázati felületen csak az ELTE vezetése által aláírt befogadó nyilatkozat birtokában nyújtson be.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2012.05.24.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 május
H K Sz Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
 ESEMÉNYEK   
DH Budapest 2018
Május 28-án kezdetét veszi az ELTE Bölcsészettudományi Karán az ELTE Digitális Bölcsészet Központja által szervezett négy napos nemzetközi konferencia. Részletek »
Magyarország 20. századi nőtörténete - Konferencia-felhívás
Az ELTE BTK Történeti Intézet Nőtörténeti Kutatóközpontja az MTA Nőtörténeti Munkabizottságával közösen konferenciát szervez decemberben. Jelentkezési határidő: július 1. Részletek »
Néderlandisztika diszciplináris minor
Tájékoztató a néderlandisztika minor szakirányról Részletek »
Középkorral foglalkozó doktoranduszok konferenciája
2018. június 7-én és 8-án kerül megrendezésre. Részletek »
Hallgatói ösztöndíj a Heilderbergi Egyetemre
A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 31. Részletek »
2. Művészetpedagógia Konferencia
A művészet és a tudomány megújuló világképe – fókuszban: a kreativitás fejlesztése és a zenei nevelés témakörben kerül megrendezésre a 2. ELTE Művészetpedagógiai Konferencia. Részletek »
Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás
Pályázati felhívás a 2018/19-es tanévre szóló Erasmus+ szociális kiegészítő támogatáshoz. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!