2018.02.19. hétfő   
.: Home :.    »    Menü      »    Pályázatok      »    Erasmus      »    HÖK tudományos pályázatok  
Pályázatok
  
   
   
   
 HALLGATÓKNAK    
 
 
 
 
 
 
   
   
   
   
   
.:  :.
   

A pályázatok részletei


Tudományos Ösztöndíj Pályázat (TÖP)

A Tudományos Ösztöndíj Pályázatot az ELTE BTK HÖK Tudományos Bizottsága írja ki minden félévben. Minden BA, MA vagy régi osztatlan és osztatlan tanárképzésen résztvevő hallgató adhat le pályamunkát, viszont ösztöndíjban csak a juttatásképes (állami ösztöndíjas, nem túlfutó) hallgatók részesülhetnek. A nem juttatásképes hallgatók munkái – kedvező elbírálás esetén – megjelennek az Első Század folyóiratban.

Az elért pontszámtól függő pénzjutalmon kívül a díjazás része az Első Században való publikációs lehetőség is, amennyiben az Intézet által kijelölt Bíráló Bizottság arra érdemesnek találja, és javasolja a Tudományos Bizottságnak. A Tudományos Ösztöndíj feltételeit a pályázati kiírásban olvashatók.

Pályázni a honlapról letölthető pályázati lappal és egy tanári ajánlással lehet.

A pályázati anyagokat (a kiírásban leírtak szerint) kell határidőre leadni az ELTE BTK HÖK titkárságán, vagy személyesen a TÖP titkárnak annak fogadóórájában.


Honorácior státusz

A honorácior státusz keretein belül az ELTE BTK bármely BA vagy MA hallgatója elvégezhet a képzés törvényi keretein túl egy minort, szakirányt, specializációt, vagy egyéb egyénileg összeállított 50 kredites kurzus csomagot. Fontos, hogy az ELTE bármely más karára is áthallgathat.

Azoknak a tehetséges hallgatóknak szól, akik amellett, hogy kiváló tanulmányi eredményeket tudnak felmutatni, érdeklődésük túlmutat a törvényekben definiált egyetemi képzésen s van elég energiájuk arra, hogy a felvállalt többletet ugyanolyan eredménnyel teljesítsék, mint az alapkövetelményeket. A Honorácior státusz ugyanis nem arra lett kitalálva, hogy senkinek se kelljen fizetni a kredittúllépésért.

A pályázati anyag része egy kutatási terv, amely részletezi a kutatás motivációját és céljait.

További részletek a mindenkori pályázati kiírásban a BTK HÖK honlapján.


Tutorálás

A tutorálás a kiemelkedő képességű hallgató tehetségének kibontakozását segítő, a választott szakterületre vonatkozó tudás elmélyítését, a tudományos kutatáshoz tartozó készségek kifejlesztését szolgáló sajátos képzési forma, melynek során a hallgató egyéni tanulmányi követelményeket teljesít, egyéni ütemezésű munkaterv vagy kutatási terv alapján, egy vele személyes kapcsolatban lévő, őt segítő, motiváló, előrehaladását ellenőrző oktató, a tutor támogatásával. A tutorálás keretében végzett tevékenység során a hallgató szakos tantervi követelményeit vagy szakján kívüli tanegységeket – előfeltételek alóli mentességgel – teljesíti valamely, az adott tanegységek teljesítésére meghirdetett kurzus követelményeit óraszámban és/vagy tartalomban jelentősen meghaladó, számára meghirdetett, egyéni kurzus teljesítésével. A tutorálás során teljesített tanegységek kreditértéke nem számít bele az Ftv. 58. § (4) bekezdésben foglalt 10 %-nyi, költségtérítés fizetése nélküli keretbe.

További részletek a mindenkori pályázati kiírásban a BTK HÖK honlapján.


.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2015.02.05.      :.
.: facebook :..: iwiw :.
 ESEMÉNYNAPTÁR   
2018 február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
 ESEMÉNYEK   
Egyetemi Anyanyelvi Napok
Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete idén is megrendezi az Egyetemi Anyanyelvi Napok (EAN) elnevezésű nagy sikerű programsorozatot, amely 2018. február 28-a és március 2-a között lesz az ELTE BTK-n. Részletek »
Márkusz László nagykövet előadása a vallás szerepéről a Nyugat-Balkánon
Áttekintés a vallás nemzetépítésben és politikában játszott szerepéről a Nyugat-Balkánon. Részletek »
Kulturális Örökség Tanulmányok - Múzeumi kurátori ismeretek specializáció
2018 őszétől új "Múzeumi kurátori ismeretek" elnevezésű specializáció
választható az Atelier Tanszék Kulturális Örökség Tanulmányok MA
képzésén belül. Részletek »
Campus Mundi ösztöndíj - felhívás
Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Részletek »
Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - felhívás
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. Részletek »
 Tervezte ::  .: ELTE IIG WDG.IWDG :.
  © 2 0 1 0 - 2 0 1 8   E L T E   B Ö L C S É S Z E T T U D O M Á N Y I   K A R     M i n d e n   j o g   f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE BTK – 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A.,   •   Telefon :: (+36) 1 411 6500   •   (+36) 1 411 6700   •   (+36) 1 411 6900   •   Webform :: küldje el véleményét!