Hova tovább könyvtárosok? - konferencia közös jövőnkről

2011. február 17-én rendezi meg a Könyvtártudományi Tanszék a Hova tovább könyvtárosok? elnevezésű szakmai konferenciát a jelenlegi képzés versenyképességéről és a munkaerőpiac elvárásairól, az informatikus könyvtáros szak mesterképzésében résztvevő hallgatóinak szervezésében.

A rendezvény célja, hogy az előadások és a délutáni beszélgetés segítségével feltárja az osztatlan és a bolognai rendszerű képzés előnyeit és hátrányait, a megváltozott oktatási rend okait és következményeit, valamint annak hatását a frissdiplomás könyvtárosok elhelyezkedési lehetőségeire. A konferencia szervezői a következő kérdésekre keresnek választ: vajon történt-e érdemi változás a felsőfokú könyvtáros képzésben a kétciklusú rendszer bevezetésével, javult-e az oktatás színvonala, megfelelő és értékes tudással kerülünk-e ki a munkaerőpiacra?

A részvétel ingyenes, a konferenciára a rendezvény hivatalos honlapján, a http://hovatovabb.elte.hu weboldalon, a Jelentkezés menüpontra kattintva regisztrálhatnak, illetve itt jelezhetik igényüket a térítésmentes svédasztalos ebédre.

A személyes regisztráció a helyszínen, február 17-én 9:15-kor kezdődik a Trefort-kerti Campus A épületének Kari Tanácstermében.
A résztvevők 9:45-től a szakma jeles képviselőinek előadásain vehetnek részt, felmerülő kérdéseiket és észrevételeiket délután vitathatják meg a kerekasztal-beszélgetés során.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Könyvtártudományi Tanszék.

Stummer János
(Szerk.: Szandtner Veronika)

2011.02.07.