OTDK 2019 // Humán Tudományi Szekció a Bölcsészkaron

2019.04.16.
OTDK 2019 // Humán Tudományi Szekció a Bölcsészkaron
A Humán Tudományi Szekciónak idén a Bölcsészettudományi Kar ad otthont, a szekció több mint tíz év után tér vissza újra az ország első számú bölcsészettudományi karára.

Az április 24-e és 26-a között megrendezendő versenyre 21 hazai és határon túli intézményből neveztek hallgatók. A több mint 400 nevezett dolgozat közül, most először hazai, de nem magyar nyelven oktató intézmény (KEE) pályázóit is üdvözölhetjük, köztük Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Kolumbiából és Grúziából is érkeznek hallgatók. A versenyen ismét jelentős számban indulnak egyetemünk hallgatói is, a 171 ELTE-s pályázó az összes induló közel 40%-át jelenti. Az esemény a jövő egyetemistái előtt is nyitva áll: az 50 gimnazista résztvevő közül ketten már nemcsak érdeklődőként vesznek részt a versenyen, hanem meg is mérettetik magukat.

A Bölcsészettudományi Kar campusán egyéb programok is várják az érdeklődőket. Április 24-én a Könyvtár Klubban a Háy Come Beck nevű könnyűzenei produkció, azaz Háy János, József Attila-díjas író, költő, és Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusának közös projektje mossa el a határokat szépirodalom és popkultúra között, másnap pedig  rövid komolyzenei műsorokat hallgathatnak meg az érdeklődők a campus különböző részein. A kultúra mellett a sportolásra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők: a BEAC pályán és a Trefort-kertben is számos programmal találkozhatnak a testmozogásra vágyók.

A szervezés köszönetét fejezi ki a számos külső támogatónak: az anyagi támogatók mellett többtucat különdíjat ajánlottak fel külső intézmények, szakmai és civil szervezetek is.

A részletes program a szekció weboldalán érhető el: humanotdk2019.elte.hu