Megnyílt a Ludovika Collegium felvételi időszaka

2024.04.02.
Megnyílt a Ludovika Collegium felvételi időszaka
Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már az ötödik évfolyamát indítja el. A térítésmentes lakhatást és kiemelt ösztöndíjat biztosító személyre szabott képzésre bármely tudományterület alap-, mester- és osztatlan képzéseinek hallgatóit, valamint doktoranduszait várják.

A magyar közigazgatásban szakmailag felkészült, képzett, idegen nyelveken is jól beszélő szakemberekre van szükség, akik tudásukkal támogatják a közpolitikai és közigazgatási munkát. Ezt a folyamatot segíti a 2021 februárjában indult Ludovika Collegium, amely a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva folytat képzést. A négy-hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így egy olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. A magyar és a globális környezet aktuális kihívásaira is reflektáló, a szakmai gyakorlat révén külföldi tapasztalatszerzést is biztosító programban a tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formákkal is találkozhatnak a résztvevők: intézménylátogatások, tréningek, projektmunkák és műhelyfoglalkozások várnak a leendő hallgatókra.

A tehetséggondozó program egyik nagy előnye, hogy minden hallgatójára személyes figyelem hárul, a fejlesztést az NKE oktatói mellett hazai és külföldi mentorok is segítik. Ezzel elérhetővé válik, hogy a hallgatók ne csak saját szakterületükön rendelkezzenek a gyakorlatban is hasznosítható, kimagasló tudással, hanem képesek legyenek komplex összefüggések megértésére, és akár bátor vezetői döntések meghozatalára is. Ez a fajta személyes fejlesztés jelentősen elősegíti a hallgatók egyéni karriercéljainak tudatos kialakítását is. A Ludovika Collegiumba az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló, 18 és 30 éves életkor közötti fiatalok is jelentkezhetnek, akik közül többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat.

Jelentkezési határidő: 2024. május 6.

A felvételi részletei
Jelentkezési lap

További információk: 
ludovikacollegium.hu
info@ludovikacollegium.hu

Ludovika Collegium

Ludovika Collegium

0

/

0

0

/

0