Megnyílt a Ludovika Collegium felvételi időszaka

2023.03.30.
Megnyílt a Ludovika Collegium felvételi időszaka
Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a harmadik évfolyamát indítja el. Az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy segítse a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakemberek képzését. A hat féléves képzésre bármely tudományterület alap-, mester- és osztatlan képzéseinek hallgatóit, valamint doktoranduszait várják.

Ludovika Collegium a közigazgatás számára képez vezetőket. A komplex, rugalmas, gyakorlati fókuszú és interdiszciplináris tehetséggondozó program folyamatosan alkalmazkodik a magyar és globális környezet eseményeihez, aktuális kihívásaihoz. A képzés célja, hogy a hallgatók gondolkodási eszköztára és háttértudása képessé tegye őket az adott problémakör megértésére, komplex válaszok kidolgozására a magyar, a közép-európai és az európai érdekek azonosításával. A tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formák is beépülnek a programba: hackathonok, szimulációs gyakorlatok, személyes készségfejlesztő tréningek és csoportos projektmunkák várnak a diákokra.

Nagy hangsúly kerül a résztvevők személyre szabott fejlesztésére, ideértve az egyéni kompetenciafelmérést és -fejlesztést, a szakmai mentorprogramot, a külföldi gyakornoki programot is. A diákok a felvételüket követően megfogalmazzák középtávú karriercéljaikat, így minden résztvevő számára személyes fejlesztési profil készül, amely meghatározza a programban való részvételüket.

A Collegium a hagyományos egyetemi tanulmányokon túlmutatva folytat képzést. A hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek eltérő tudományos háttérrel rendelkező tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. 

Jelentkezési határidő: 2023. április 24.

A felvételi részletei

További információk: info@ludovikacollegium.hu

Ludovika Collegium

Ludovika Collegium

0

/

0

0

/

0