A Magyar Állami Operaház videópályázatot hirdet

Már javában zajlik az Opera 2015/16-os évadához kapcsolódó ’ElsőSorban’ című kampánya. Az utcákon, a nyomtatott médiában és az interneten is látható már az a tíz arc, amely a következő évad bemutatóihoz és repertoárjához köthető: mindannyian az Opera ének- vagy balettművészei.

Mit kérünk tőled?

Ismerd meg a kampány tíz kreatívját (ajánljuk az elsosorban.opera.hu oldalt), nézz körül a következő évad előadásai között (www.opera.hu/musor), és az ElsőSorban szlogent felhasználva alkosd meg az Opera 2015/16-os évadának ajánló kisfilmjét!

Az egyetlen témabeli megkötés: a pályamű valamilyen formában hangsúlyos helyen tartalmazza az „elsősorban” szót, illetve vizuálisan legalább egy snitt erejéig utaljon az Operaház image képeinek valamelyikére.

A videó legalább 1, legfeljebb 6 perces lehet.

Mit adunk cserébe?

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt film egy alkotója részt vehet az Operaház turnéján Japánban 2015. június 14-21 között, és az ott készült felvételeit az Opera nyáron bemutatja a nagyközönségnek is.

Közönségdíj

Ha érdekel a csillagpadlás, a zsinórpadlás, a sokféle műhely és öltöző, a közönség elől elzárt területek, küldd be hamarabb pályaműved linkjét, szerezd te a legtöbb lájkot, és nyerj egy különleges, VIP-körbevezetést a 130 éves épület rejtett zugaiban!

Küldd el a pályaműved YouTube-linkjét 2015. május 1. éjfélig az elsosorban@opera.hu címre, és nyerd meg a játék közönségdíját! Annak a pályaműnek az alkotói (maximum 12 fő), akiknek a filmje a http://www.opera.hu/videopalyazat oldalon a játék lezárásáig a legtöbb like-ot kapja, egy személyes, teljes körbevezetést nyer az Operaház közönségtől elzárt területein. 

Kiből áll a szakmai zsűri?

- Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója
- dr. Turkovics Monika, a Magyar Állami Operaház marketing és kommunikációs igazgatója
- Herendi Gábor, a Valami Amerika, a Magyar Vándor és a Társas játék című sorozat rendezője
- Kostil Danila, a berlini Tourism Media Awardon Ezüst Medve-díjat nyert rendező
- Végh Endre, a Mátai és Végh Kreatív Műhely (az Opera kreatív ügynökségének) kreatív igazgatója
- Emmer László, fotós, az Opera 2015/16-os kampányának fotósa


Kik jelentkezhetnek?

18 és 35 év között fiúk és lányok, csapatban vagy egyénileg

Mi a pályázat menete?

A videókat az elsosorban@opera.hu email címre várjuk.
A videók beküldési határideje: 2015. május 15. 

Eredményhirdetés: 2015. május 23., Operaház

2015.04.22.