A Pesti Bölcsész Akadémia felhívásai


Az ELTE BTK nyilvános előadás-sorozata nyitott egyetemként működik, amelynek célközönsége alapvetően nem feltétlen szakmabeli, érdeklődő közönség a középiskolástól a nyugdíjas korosztályig. A Pesti Bölcsész Akadémia legfontosabb célja továbbra is az, hogy közérthető módon felhívja a figyelmet arra, hogy miben rejlik a humán tudományok öröme, vagyis bemutassa a szélesebb közönség számára is vonzó témákat, kutatásokat. Alapvetően négy előadásból álló kurzusokra kerül sor az ELTE BTK campusán, amelyet pályázat útján kiválasztott PhD-hallgatók tartanak meg. A Pesti Bölcsész Akadémia működésében az előadókon kívül részt vesznek hallgatók az ELTE BTK összes doktori iskolájából szervezőként is, a főszervezők mellett szakterületenkénti iskolafelelősök segítik a munkát. Most szeretnénk az ő feladatukat megkönnyítendő, kibővíteni a csapatot.Jelen pályázati felhívás a Pesti Bölcsész Akadémia 2015/2016-os előadói pozícióinak betöltését hirdeti meg.

Az ELTE BTK nyilvános előadás-sorozata nyitott egyetemként működik, amelynek célközönsége alapvetően nem szakmabeli, a karon kívülről vagy az egyetem és a kar más tudományterületeiről érkező, érdeklődő közönség a középiskolástól a nyugdíjas korosztályig. A Pesti Bölcsész Akadémia legfontosabb célja továbbra is az, hogy közérthető módon felhívja a figyelmet arra, hogy miben rejlik a humán tudományok öröme, vagyis bemutassa a szélesebb közönség számára is vonzó témákat, kutatásokat. Az elmúlt négy félévben működő rendszer szerint idén is a Kar összes Doktori Iskolájából várjuk a jelentkezőket.

A sikeres pályázók a PBA 2015/2016-os őszi félévének előadói lesznek. Feladataik teljesítése esetén a tudományos modulba tartozó kreditben részesülhetnek, amelyet az ELTE Bölcsészettudományi Doktori Tanácsa garantál.2015.06.11.