A spanyol-amerikai élelmiszerek osztályozása a 15-16. században

A spanyol-amerikai élelmiszerek osztályozása a 15-16. században
11/21 - 11/22

2016. november 21. - 2016. november 22.

ELTE BTK C épület

11/21 - 11/22

2016. november 21. - 2016. november 22.

ELTE BTK C épület


Az ELTE BTK  Latin-Amerika Kutatóközpont, az Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfia Tanszék, valamint az Olasz Nyelv és Irodalom Tanszék szeretettel vár minden érdeklődőt 2016. november 21-22-én Gregorio Saldarriaga (Universidad de Antioquia) spanyol és angol nyelvű előadásaira.

Gregorio Saldarriaga az Universidad de Antioquia (Kolumbia) Történelem Tanszékének docense, a Társadalom- és Bölcsészettudományi Kutatóközpont vezetője.  2014/2015-ben a The Harvard University Center for Italian Renassiance Studies, Villa i Tatti munkatársa volt, kutatási területe az étkezéskultúra a koraújkorban, valamint a Latin-Amerika és Európa közötti kapcsolatok a korai gyarmatosítás időszakában.  


2016. november 21. hétfőn 10.15-11.45 között Gusto, taxonomía y clasificación de los alimentos americanos en las América española, 1492-1640 címmel tart előadást spanyol nyelven a C épület 279-es teremben.

2016. november 22. kedden 17-18 óra között a jelenlévők Analogical Classifications of Ibero-American Foodstuffs in the Fifteenth and Sixteenth Centuries című angol nyelvű előadását hallgathatják meg a C épület 328-as teremben.




Időpont: 2016. november 21-22.

Helyszín: ELTE BTK C épület (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C épület 279., 328.)