Adománygyűjtés

2018.09.05.
Adománygyűjtés
Ruha- és tanszergyűjtést szervez az ELTE Oktatási Igazgatósága 2018. szeptember 3–28. között. Az adományokkal az erdélyi Magyarfülpösön működő Szivárvány Házban élő gyermekeknek szeretne segíteni egyetemünk.

Tanévkezdéskor aktuálissá válik a szekrények és a meglévő ruhatár átvizsgálása: mi az, ami még használható, és mi az, amit feltétlenül pótolni vagy cserélni szükséges. A ruhatárak rendezése adta lehetőséggel élve az ELTE Oktatási Igazgatósága rendkívüli ruha- és iskolaszer-gyűjtési akciót szervez, amelyhez az egyetemi polgárok támogatását is kéri.

A gyűjtéssel a mélyszegénységben élő mezőségi szórványmagyarság két összefüggő intézménye, a magyarfülpösön működő Szivárvány Ház és a szászrégeni szórványkollégium lakóinak szeretne segíteni az ELTE Oktatási Igazgatósága. A magyarfülpösi otthonban 4–13 év közötti gyermekek élnek, a felső tagozatos, illetve középiskolás gyermekek Szászrégenben laknak.

A jótékonyági akció során a

4–18 év közötti korosztálynak kérnek használt, de jó minőségű ruhát, cipőt, csizmát, kabátot, sapkát, sálat, kesztyűt,

amelyeket még a rossz idő beállta előtt eljuttatnának a Mezőségbe. A szervezők a lecserélt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat, hátizsákokat, tolltartókat is szívesen továbbítják, és nagy örömmel vinnének iskolaszereket is (füzet, toll, ceruza, festék, zsírkréta, színes papír).

Az adományba szánt ruhákat, táskákat, iskolaszereket 2018. szeptember 3–28. között várja az Oktatási Igazgatóságon Molnár Andrea (Szerb utca 21–23., I/28-as iroda; információ: molnar.andrea@oktig.elte.hu).

Forrás: ELTE