Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap

Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap
06/24

2022. június 24. 09:00 - 19:00

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt. 39.)

06/24

2022. június 24. 09:00 - 19:00

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt. 39.)


Egész napos programokkal várja az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék az alkalmazott nyelvészeti tanulmányokat folytató jelenlegi és korábbi hallgatókat és minden érdeklődőt.

A rendezvény célja nem csupán a múltidézés, hanem az egykori és a jelenlegi hallgatók közötti kapcsolat, párbeszéd megteremtésének az elősegítése: a programok az alkalmazott nyelvészeti képzések iránt érdeklődő, szak- vagy specializációválasztás előtt álló ELTE-s diákok számára is informatívak, hasznosak és érdekesek lehetnek.

A nap első felében, a megnyitók után az ELTE BTK (magyar) alkalmazott nyelvészeti tematikájú képzéseinek bemutatására kerül sor, ezt követi volt hallgatók részvételével egy poszterszekció, amikor is a poszterek készítői és az érdeklődők kötetlenül beszélgethetnek a bemutatott témákról. Az ebédszünetet követően, a délután folyamán a volt (Általános és) Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék különböző (általános és) alkalmazott nyelvészeti képzésein korábban végzett hallgatók és az egykori tanárok/kutatók kerekasztal-beszélgetései következnek

A rendezvényt fogadás zárja, melynek keretében ugyancsak lehetőség nyílik a különböző képzések más-más formáival eltérő időkben és módokon kapcsolatba került hallgatók közötti, valamint a tanárok és diákok közötti kötetlen beszélgetésre. A találkozón az érdeklődők régi fényképeken és dokumentumokon keresztül is megismerkedhetnek a tanszék történetével.

Program


A rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósul meg.