Az EPER műsorkészítői pályázati felhívása

2017.09.19.
Az EPER műsorkészítői pályázati felhívása

 

Műsorkészítési pályázatot hirdet felsőoktatásban dolgozók és tanulók részére az ELTE egyetemi rádiója, az EPER

Az ELTE BTK Médiakutatási és Művészetelméleti Intézetének technikai és szakmai segítségével működő Egyetemi Rádió, az EPER – melynek kiemelten fontos célja a vételkörzetében élők tájékoztatása az egyetemen folyó tudományos, kulturális és művészeti tevékenységről, az ELTE diákéletéről – pályázatot hirdet népszerű ismeretterjesztő műsorok készítésére a tudományok és a művészetek bármely területéről.  

Ötperces, dinamikus, szerkesztett, lehetőleg több megszólalóval, belső és/vagy külső helyszíne(k)en rögzített, hangeffektekkel színesített, de jogvédett zenét nem tartalmazó munkákat várnak.  Egy pályázó összesen max. 3 db 5 perces (önálló és/vagy sorozati) adás elkészítésére pályázhat. A műsorok szerkesztettek, a felvételhez az Egyetemi Rádió biztosít mobil- és stúdiótechnikát, ill. stúdiót.

A pályázaton bármely hazai vagy külföldi felsőoktatási intézmény hallgatója vagy dolgozója részt vehet.

Pályamunkaként a megpályázott adások rövid, kivonatos forgatókönyvét várják, mely tartalmazza a témát, annak feldolgozását, a műsor kivonatos menetét, a megszólalók körét, a tervezett hanghatásokat, egy 5 perces adás felvételének/elkészítésének az ütemezését, valamint a pályázó adatait.

A pályázat díjazott, nyerteseivel az EPER szerződést köt.  A nyertes az adásokat szerződés szerint elkészíti és átadja az EPER-nek nyilvánosságra hozatal céljából. A műsorokat FM, online és közösségi csatornákon is nyilvánosságra hozzák.

A szinopszisokat pdf formátumban várják, 2017. szeptember 20-tól folyamatosan.

További információ

 

Forrás