B + 20 – Bourdieu Emlékkonferencia

2022.09.27.
B + 20 – Bourdieu Emlékkonferencia
Az ELTE TáTK Társadalomelmélet Tanszék konferenciát szervez Bourdieu halálának 20. évfordulójára. A Tanszék előadók jelentkezését várja a konferenciára.

Bourdieu a 20. századi szociológia központi figurája. Életművének egyediségét a társadalomelméleti innováció, a módszertani szempontból szerteágazó empirikus kutatások és az azok tétjét kijelölő hatalomkritikai él adja. Nem csoda, hogy antropológusok, struktúrakutatók, történészek generációira gyakorolt meghatározó hatást itthon és világszerte egyaránt.

A konferencia arra tesz kísérletet, hogy megvizsgálja 20 év távlatából, hogyan él tovább Bourdieu. Mik azok a területek, ahol Bourdieu belátásai továbbra is alapvető iránymutatásként szolgálnak; mik a legfontosabb kritikai meglátások elméletével kapcsolatban; a kortárs szociológia milyen irányba gondolja tovább annak elemeit?

IDŐPONT, HATÁRIDŐK, PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓ

A konferencia tervezett időpontja: 2022. december 2.

A szervezők előadók jelentkezését várják a konferenciára. Jelentkezni kb. 250 szavas absztrakt beküldésével lehet, amit a sik.domonkos@tatk.elte.hu e-mail címre várnak a szervezők.

Jelentkezési határidő: 2022. október 31. (Visszajelzés: 2022. november 7-ig.)