BEAC 120 – Logó- és arculatpályázat

2017.05.29.
BEAC 120 – Logó- és arculatpályázat

 

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) nyílt pályázatot hirdet egyéni alkotók számára a klub alapításának 120. évfordulójára rendezett emlékév logójának és arculatának megtervezésére.  A 2017 novemberétől 2018 novemberéig tartó 120-as emlékévben számos eseménnyel, programmal készül a klub, amelynek első lépéseként kerül meghirdetésre az alábbi logó- és arculatpályázat. 

A BEAC:

Az 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (röviden BEAC), az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportegyesületeként a kezdetektől fogva úttörő szerepet töltött be a magyar sportéletben. A 20. század elején az egyesület a magyar sport fejlődésének egyik fontos szereplőjévé vált. Vezetői, tagjai több sportág meghonosításában és népszerűsítésében is az élen jártak, munkásságuk példát mutatott a később megalakuló egyetemi sportegyesületek számára is. Fennállása óta 6 olimpiai bajnokot, több világ- és Európa-bajnokot, valamint több száz országos bajnokot adott Magyarországnak.

A klub 120 éves történetéről 2016 májusában BEAC-Az elsők címmel sporttörténeti kiállítás nyílt, melynek tartalma online is elérhető. 

Pályázhatnak:

Pályázatot valamennyi magánszemély, magánszemélyek csoportjai, társadalmi szervezetek, alapítványok, ill. vállalkozások egyaránt benyújthatnak.

Részletek:

A megtervezendő logó és arculat a klub 120-as emlékévének logója és arculata. A terv tükrözze a klub szellemiségét, legyen vizuálisan egységes.

Az arculat a következő gondolatokra reflektáljon

-   Élsport eredmények (6 olimpiai arany)

-   Sportági sokszínűség

-   Az ELTE sportegyesülete

-   Tradíció

-   Mottó: „Hagyomány, érték és minőség a sportban”

-   120 év (1898-2018)

 

A részletes pályázati kiírás pdf-ben is letölthető, vagy megtekinthető az alábbi linken.