Közösségünk

Közösségünk

BölcsÉlet
A Bölcsészkar számára nem csak tudományos és társadalmi presztízse szempontjából fontos munkatársainak, alumnusainak és diákjainak ELTE-s identitását ápolni és előmozdítani a kari örökség és emlékezet gondozása révén, de a felsőoktatás hazai és nemzetközi színterén is segíti pozíciójának megtartását és javítását a közös szellemi és tárgyi hagyaték tudatos vállalása. 

A BölcsÉlet projekt célja, hogy támogassa ezt a munkát: ezen honlapon, a közösségi médiában és különböző képzési, ismeretterjesztő, és közösségi programok szervezése révén. A projekt keretében nem csak a Bölcsészkar épületei és az azokban megbúvó kincsek, a Múzeum körúti kampusz emlékművei válhatnak ismertebbé és ismerősebbé, de azok a híres személyek is, akik egykor e falak között oktattak vagy tanultak.

A BölcsÉlet projekt igyekszik megszólítani a jelenlegi hallgatókat és gyémántdiplomás végzetteket is: ha a legifjabbak számára is kiderül, mit jelent és miért jelent sokat az ELTE és a BTK szellemi közösségéhez tartozni, illetve, ha az egykori alumnusok és egyetemi kollégáik is úgy érzik, hogy még jobban megismerték a magyar felsőoktatásban egyedülálló, identitásképző értéket jelentő örökséget.