Csatlakozókat vár az „ELTE Tanítsunk Magyarországért!” mentorprogram

2022.09.08.
Csatlakozókat vár az „ELTE Tanítsunk Magyarországért!” mentorprogram
A társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó program 2019-ben indult, célja a kistelepülésen élő általános iskolások támogatása tanulmányaik sikeres elvégzésében, továbbá az egymásról való gondoskodás és a közösséghez tartozás élményének erősítése. 

AZ ELTE 2020-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. Jelenleg az egyetem mind a kilenc karáról több mint 1000 hátrányos helyzetű Nógrád és Pest megyei településeken élő gyereket mentorálnak hallgatóink. A tavaszi félévben 260 mentor közel fele bölcsész hallgató volt.

AZ ELTE Tanárképző Központ várja felkészítő kurzusán mindazokat a hallgatókat, akik szeretnének hátrányos helyzetű településeken élő gyerekekeket segíteni. A programban az ELTE alap-, mester- és tanárszakos hallgatói vehetnek részt. A mentorok ingyenes utazási lehetőséget, havi 35 000 Ft ösztöndíjat, a gyerekek költségeire havi 10 000 Ft-ot, a legalább két féléve mentoráló hallgatók pedig  prémiumösztöndíjat kapnak.

 A TM1 kódú, !Tanítsunk Magyarországért! 1. című felkészítő kurzusra azok a nappali tagozatos, magyarul anyanyelvi szinten beszélő fiatalok jelentkezhetnek, akiknek még legalább 3 félévük van az ELTE-n a tanulmányaik befejezéséig (a doktori képzést nem beleszámítva).

A felkészítő kurzusokat péntekenként vagy szombatonként 5 alkalommal tömbösítve tartjuk. Jelentkezzen a Neptunban a TM1 felkészítő kurzusra! Szeretettel meghívjuk a program tájékoztatójára.

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ

  • 2022. szeptember 9. (péntek) 13 óra – TEAMS LINK
  • 2022. szeptember 13. (kedd) 18.15 óra TEAMS LINK

JELENLÉTI TÁJÉKOZTATÓ

  • 2022. szeptember 12. (hétfő) 16 óra
  • Helyszín: ELTE Tanárképző Központ (Eötvös Collegium épülete), 1118 Budapest, Ménesi út 11–13. fszt. 26. TéGé-terem

További információk a programról: https://tkk.elte.hu/tmo

Kapcsolat a szervezőkkel: tmo.hallgato@tkk.elte.hu

TMO őszi üzenet