Dalköltő szakirányú továbbképzést indítunk

2024.02.08.
Dalköltő szakirányú továbbképzést indítunk
Kollár-Klemencz László író, zenész, dalköltő kedzeményezésére új szakirányú továbbképzés indul Karunkon 2024. szeptemberében.

A képzés másoddiplomás, 4 féléves, önköltséges, szakirányú művészeti képzés, ahol többek között kreatív dalszerzést, szövegírást, hangszerelési alapismereteket, dalkultúra-történetet hallgathatnak majd a résztvevők.

A tanmenet kidolgozásában az ELTE Művészetközvetítő és Zenei Intézetének, valamint Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének oktatói mellett részt vett Kollár-Klemencz László, Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója és Végső Zoltán zenekritikus, újságíró.

Az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett a hallgatók a képzés során közös zenei produkciókat is létrehoznak majd.  Az ELTE BTK oktatóin kívül külsős kortárs dalszerzőket, költőket, írókat is bevonnak majd az oktatásba.

Kollár-Klemencz kezdeményezésére az ELTE képzésével párhuzamosan a Magvető Kiadó antológiát ad ki a legjobb dalköltészeti alkotásokból, valamint a fiatal dalköltők országszerte bemutatkozhatnak majd a nagyközönség előtt. Alakul a Dalköltők Supergroup is, ahol zenekari kísérettel több generáció dalköltői lépnek majd közösen egy színpadra.

A képzés részletei