E-learning kurzusfejlesztési támogatás

2022.02.11.
E-learning kurzusfejlesztési támogatás
Az ELTE Oktatási és Képzési Tanácsa pályázatot hirdet az egyetemi e-learning rendszerekben fejlesztett és megvalósult kurzusok oktatói számára, az e-learning módszertan elterjedését elősegítendő, az ELTE Intézményfejlesztési Tervében megfogalmazott prioritásoknak megfelelően, az innovatív oktatási módszereknek és a digitális technológiák alkalmazásának szélesítése érdekében, a korszerű infokommunikációs technológiák alkalmazásával történő tananyagfejlesztés támogatása révén.

Pályázatot az az ELTE közalkalmazotti státuszban lévő oktatója, önkéntes oktatója vagy megbízott óraadója nyújthat be, aki egy, a 2021/2022-es teljes tanévben megtartott kurzusát az egyetemi e-learning rendszerekben (CanvasMoodleCooSpace) valósította meg. A beérkező pályázatokat az Oktatási és Képzési Tanács által, egyetemi e-learning szakértők közül felkért E-learning Pályázati Bizottság értékeli megadott szempontok* alapján. Olyan e-learning kurzussal nem lehet pályázni, amely más forrásból már támogatást nyert (pl. EFOP 3.4.3 pályázat vagy korábbi kurzusfejlesztési támogatási pályázat keretében). A pályázat értékelésében részt vevő szakértők nem pályázhatnak.
A pályázatok szerződései ezen szerződésminta alapján készülnek.

Az értékelés nyomán pályázatonként 300.000 Ft összegű szerzői honorárium nyerhető el.

A pályázat benyújtási határideje: 2022. május 16. hétfő, éjfél.

Pályázatát a Márton Áron Pályázati Portálon elektronikus úton, regisztráció után tudja benyújtani az alábbi űrlapon: masz_2021_22_tanev_e_learning.

A kurzusfelületek és tananyagok kidolgozásában technikai és módszertani segítséget nyújt az Oktatási Igazgatóság Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztálya az e-learning rendszerekről szóló képzések, oktatásmódszertani képzések, segédanyagok és hasznos cikkek által. 

* Részletek a kiküldött felhívásban (letölthető FELHÍVÁS és GYIK), valamint a Nyílt kurzusok tervezése című MOOC 6. moduljában.