Elindult a Stipendium Hungaricum Students at Risk alprogramja

2022.04.05.
Elindult a Stipendium Hungaricum Students at Risk alprogramja
A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram keretein belül a Tempus Közalapítvány meghirdeti a Students at Risk alprogramot az ukrajnai háború által menekülésre kényszerült felsőoktatási hallgatók részére.

A Students at Risk alprogram célja, hogy felsőoktatási ösztöndíjlehetőséget biztosítson azon hallgatók részére, akik Ukrajnában megkezdett tanulmányaikat folytatni kívánják Magyarországon alap, mester vagy doktori diploma megszerzése céljából.

Az ösztöndíjra a Tempus Közalapítvány online pályázati felületén lehet jelentkezni az alábbi pályázati határidőig: 2022. április 30. - 23:59 CET

Az online pályázati felület az alábbi oldalon érhető el.

Ki jelentkezhet az ösztöndíjprogramra?

A Students at Risk alprogramban azon hallgatók jelentkezését várjuk, akik 2022. február 24-én valamely elismert ukrán felsőoktatási intézményben hallgatói státusszal rendelkeztek, és az ukrajnai háború elől menekülni kényszerültek.

A Students at Risk alprogram keretein belül két pályázati lehetőséget hirdetünk meg:

  1. Ukrán állampolgárságú hallgatók részére (beleértve a kettős állampolgársággal rendelkezőket, kivéve az ukrán-magyar kettős állampolgárságot)
  2. Olyan harmadik országbeli nemzetközi hallgatók részére, akik a pályázati felhívásban szereplő országok valamelyikének állampolgárai

Az ösztöndíj tandíjmentességet biztosít és magába foglalja a havi ösztöndíj juttatást (43 700 Ft ösztöndíj alap-, mester- és osztatlan mesterképzésben, valamint 140 000/180 000 Ft ösztöndíj doktori képzésben), lakhatási hozzájárulást vagy ingyenes kollégiumi elhelyezést, valamint egészségügyi biztosítást.

A Students at Risk alprogrammal és a pályázati követelményekkel kapcsolatos további információ az alábbi felületen érhető el.

További hírek az ukrán helyzettel kapcsolatban