Élmény volt a nyelvtanulás

2022.09.12.
Élmény volt a nyelvtanulás
Az ELTE BTK Germanisztikai Intézete az Osztrák–Magyar Akció Alapítvány támogatásával idén is meghirdette az osztrák tanárok közreműködésével megvalósuló német nyelvi kurzusát. Az eseményről a program egyik szervezője, Márki Herta írt beszámolót.

A nyári egyetem a kismartoni (Eisenstadt) FH Burgenland és a budapesti ELTE BTK évek óta tartó együttműködése, ahol az osztrák diákok a magyar, a magyarok pedig a német nyelvtudásukat fejleszthetik. A kurzus most már jelenléti formában zajlott és az ELTE BTK Rákóczi úti épülete fogadta a vendégeket, nevezetesen a 18 ELTE-s hallgatót és a 8 osztrák fiatalt.

A legtöbb részvevő a Germanisztikai Intézet hallgatóiból került ki, akik a kommunikációs képességeiket kívánták fejleszteni. A délutáni közös tanulás keretében a mindennapi nyelvhasználat is középpontba került, illetve kirándulások keretében a magyar hallgatók megmutathatták Budapest, valamint Szentendre és Balatonfüred főbb látnivalóit és nevezetességeit.

A hasznos nyelvgyakorláson túl barátságok is köttettek és olyan élmények születtek, amelyek Budapest és az ELTE jó hírét viszik a világba. A résztvevők úgy zárták a kéthetes kurzust, hogy legkésőbb jövőre találkoznak.