Előadói lehetőség a Fiatal Numizmaták Konferenciáján

2019.07.23.
Előadói lehetőség a Fiatal Numizmaták Konferenciáján
A Jósa András Múzeum, valamint az ELTE BTK Történeti Intézet Történelem Segédtudományai Tanszék szervezésében 2019 novemberében immár második alkalommal kerül megrendezésre a Fiatal Numizmaták Konferenciája (FNK).

Az FNK egyrészt tematikus megnyilatkozási felületet nyújt a pályájuk elején járó kutatóknak, másrészt elősegíti az ígéretes tehetségek szakmai fejlődését. Célja továbbá az is, hogy a legújabb kutatási eredmények minél szélesebb körben váljanak ismertté és alkalmazottá.
A tervek szerint páros években az ELTE, páratlan években egy-egy jelentősebb numizmatikai gyűjteménnyel rendelkező vidéki múzeum ad otthont a rendezvénynek, melynek célja, hogy a magyar numizmatika kiemelkedő jelentőségű fórumává váljon.

Az FNK előadója lehet bármely bölcsész, aki tudományosan megalapozott numizmatikai kutatásokkal foglalkozik, elvégezte legalább az alapképzést (BA) vagy hat félévet sikeresen abszolvált a tanárszakos képzésben, és a konferencia időpontjáig 40. életévét még nem töltötte be. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és az előadás absztraktjának megküldésével lehet.

A konferencia szekciói:

  1. Ókor
  2. Középkor
  3. Újkor
  4. Bankjegyek és értékpapírok 

A konferencia időpontja: 2019. november 6.
A konferencia helyszíne: Jósa András Múzeum, 4400 Nyíregyháza Benczúr tér 21.

Jelentkezési lap

Az absztrakttal kapcsolatos követelmények: a tervezett előadás tartalmának összefoglalása fél A4-es oldalnyi terjedelemben (15–20 sor, 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus).
Szükségünk van továbbá maximum 2 db (lehetőleg jó minőségű) ábrára/fotóra, amely szintén az előadás témáját jeleníti meg.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 21.

A jelentkezés elfogadásáról a benyújtott absztraktok alapján a szekcióelnökökből álló eseti tudományos bizottság dönt.

Borítókép: winchestercollegeacademy