Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás

2018.04.10.
Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás
A Tempus Közalapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázati lehetőséget hirdet szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azoknak a hallgatóknak, akik a 2018/2019-es tanévben Erasmus+ tanulmányi célú mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni/elnyertek. 

A pályázat beadásának nem feltétele az elnyert ösztöndíjas státusz, tehát minden részképzésre pályázó hallgató adhat be kiegészítő igényt. A megpályázható összeg az elnyert Erasmus+ alapösztöndíjon felül: tanulmányi célú mobilitás esetén havi 200 euró, szakmai gyakorlati mobilitás esetén havi 100 euró. A kiegészítő támogatást csak akkor kapják meg a hallgatók, ha az Erasmus+ ösztöndíjat is sikeresen megpályázták, és elnyerték, kiutaztak, továbbá teljesítik külföldi tanulmányi kötelezettségüket, megvalósítva ezzel az Erasmus+ mobilitást. (De a kiegészítő támogatáshoz szükséges pályázatot az Erasmus+ támogatás elnyerése előtt is leadhatják.)

A pályázati határidő (a 2018/2019-as tanévi – őszi és tavaszi félévi – kiutazásokra vonatkozó igénylőlap benyújtásának határideje): 2018. május 24. (12:00), pótpályázó hallgatóknak 2018. október 25

További információk