Esszépályázatot hirdet az Indológia Tanszék

2020.02.24.
Esszépályázatot hirdet az Indológia Tanszék
Az Indiai Kultúra Napja elmarad, a tervek szerint ősszel kerül majd megrendezésre. Az esszépályázat leadási határideje ehhez mérten szeptember 10-re tolódik. 
Az Indológia Tanszék felhívása az április 22-én megrendezendő Indiai Kultúra Napjához kapcsolódóan. A pályázat mindenki számára nyitott: egyetemi hallgatók, középiskolások és más érdeklődők esszéit egyaránt várják.

Pályázni maximum 1000 szóban (1,5-es sorközzel kb. 3 oldal) terjedelemben, magyar nyelvű esszékkel lehet az alábbi témákban: 

  • Az én Indiám
  • Nem csak a Tádzs Mahal! India rejtett kincsei

Egy pályázó két témában is nyújthat be esszét. 

Az esszéket az Indológia Tanszék oktatóiból álló bizottság értékeli. A két téma első három-három helyezett pályázója az Indiai Köztársaság Nagykövetsége által felajánlott értékes jutalomban részesül, amelynek átadására a kulturális nap folyamán kerül sor. A díjazott esszéket ezt követően az Indológia Tanszék honlapján (ind.elte.hu) is közzétesszük.

A pályázás módja:

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy a pályázók a kinyomtatott, jeligével ellátott (és a szerző nevét értelemszerűen nem tartalmazó) esszé mellé egy külön kis méretű borítékot mellékeljenek, amelyen csak a jelige szerepel, és amely a jelige feloldását, vagyis a pályázó nevét és email-címét tartalmazza.

A pályázat beküldhető postai úton az ELTE BTK Indológia Tanszékének címére (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8/A), illetve a BTK Trefort kerti kampuszán a 4/A épület portáján személyesen is leadható az Indológia Tanszék nevére. Kérjük, hogy a borítékra írják rá: „Indiai kulturális nap – Esszépályázat”. Határidő: 2020. április 8., szerda.

További információ:

Ittzés Máté, tanszékvezető
ELTE BTK Indológia Tanszék
ittzes.mate@btk.elte.hu