Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2019.05.17.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája ezúton írja ki az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Stratégiai Iroda által koordinált pályázati felhívást, melynek keretében két hallgatónk ösztöndíjat nyerhet el a 2019/2020-as tanév őszi vagy tavaszi félévére.

PÁLYÁZAT LEÍRÁSA

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján egyetemünk két hallgatója ösztöndíjjal tanulhat Heidelbergben a 2019/2020-as tanév őszi vagy tavaszi félévében. A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, melynek összege előreláthatóan 500 EUR/hónap lesz. Emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, és ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak.

A hallgatók a 2019/2020-as tanév őszi vagy tavaszi félévére pályázhatnak.

KI PÁLYÁZHAT?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói. 

Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/). Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

PÁLYÁZÁS MÓDJA

Kérjük, a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat csatolják egy példányban:

  • Önéletrajz (magyar vagy angol nyelven)
  • Négyrészes jelentkezési űrlap (angol vagy német nyelven kitöltve, lásd: Letölthető dokumentumok)
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven (a Tanulmányi Hivataltól igényelhető)
  • Maximum egyoldalas esszé magyar vagy angol nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván jelentkezni a Heidelbergi Egyetemre

A fentiek mellett a jelentkezők egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhatnak, ezek előnyt jelentenek.

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Csáky Ádám részére az alábbi címre: adam.csaky@rk.elte.hu.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

A pályázat benyújtási határideje: 2019. június 7.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Csáky Ádám

Nemzetközi Stratégiai Iroda

E-mail: adam.csaky@rk.elte.hu.
Telefon: +36 1 411-6500/1387

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Pályázati űrlapok (4 részes):

Kérjük, az esszében is jelöljék meg egyértelműen, melyik félévre jelentkeznek, és a Heidelbergi Egyetem által kiállított pályázati űrlapokat a választott félévtől függetlenül szíveskedjenek kitölteni angol vagy német nyelven. Az űrlapokat egyelőre nem kell aláíratniuk a nemzetközi koordinátorral.

Az űrlapok benyújtási határideje a többi pályázati dokumentummal együtt 2019. június 7.

Előzetes kitöltésük azért szükséges, mert a két sikeres pályázó adatlapját a bizottsági döntést követően – a nemzetközi koordinátor aláírásával ellátva – azonnal továbbítjuk a Heidelbergi Egyetem részére.