Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2020.05.11.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Stratégiai Iroda pályázatot hirdet, melynek keretében az egyetem két hallgatója ösztöndíjat nyerhet el a 2020/2021. tanév őszi vagy tavaszi félévére Heidelbergbe. Jelentkezés: június 7-ig.

A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, melynek összege előreláthatóan 700 EUR/hónap lesz. Emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, és ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak.

A pályázaton az Eötvös Loránd Tudományegyetem alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói vehetnek részt. Olyan hallgatók jelentkezését várják, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között. Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

A pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni egy példányban:

  • Önéletrajz (magyar vagy angol nyelven)
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven (a jelenlegi helyzetre való tekintettel: Neptunból leszűrt tanulmányi eredmények, utolsó félév tanulmányi átlaga)
  • Maximum egyoldalas esszé magyar vagy angol nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván a Heidelbergi Egyetemen tanulni
  • A fentiek mellett a jelentkezők egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhatnak, ezek előnyt jelentenek.

Kérik, a pályázatokat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség. Kérik továbbá, hogy az esszében is jelöljék meg egyértelműen, melyik félévre jelentkeznek.

A jelentkezést követően a Heidelbergi Egyetem online linket biztosít a pályázatot elnyert hallgatók számára, amelyen keresztül véglegesíthetik pályázatukat a partneregyetem felé.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Csáky Ádám részére.

A pályázat benyújtási határideje: 2020. június 7.

További információ:

Csáky Ádám
Nemzetközi Stratégiai Iroda
E-mail: adam.csaky@rk.elte.hu