I. Szláv Filológiai és Kultúratudományi Konferencia - felhívás

I. Szláv Filológiai és Kultúratudományi Konferencia - felhívás
05/27

2016. május 27.

ELTE Eötvös József Collegium

05/27

2016. május 27. -

ELTE Eötvös József Collegium


Az Eötvös József Collegium Szlavisztika Műhelye meghirdeti az I. Szláv Filológiai és Kultúratudományi Konferenciáját, amelyre május 27-én az Eötvös József Collegiumban kerül sor.

A rendezvény célja, hogy a szlavisztikával elmélyülten foglalkozó hallgatóknak lehetőséget nyújtson kutatásaik bemutatására. Az előadások a szláv irodalom, nyelvészet és kultúra területein belül tetszőleges témakört felölelhetnek. A konferencián bármely egyetem bármely szakos hallgatója részt vehet. Az előadások időtartama 20 perc, melyet 10 perc szakmai vita követ. Jelentkezni az alábbi szekciókba lehetséges:

• Szláv irodalom
Szekcióvezető: Prof. Dr. Hetényi Zsuzsa
Plenáris előadást tart: Dr. habil. Nagy István

• Szláv nyelvészet és kultúra
Szekcióvezető: Dr. Rónai Gábor
Plenáris előadást tart: Dr. Dési Edit

A jelentkezés feltétele a tervezett előadás 1500 karakter terjedelmű kivonatának leadása, melynek elbírálását a szekcióvezetők végzik. Az absztraktokat a szlavkonf2016@gmail.com címre várják. A szervezők az e-mailben kérik feltüntetni az előadás címét, az előadó egyetemét, valamint szakját és évfolyamát. 

Leadási határidő: 2016. április 29. (péntek) 


Bármilyen felmerülő kérdés esetén érdeklődni a szlavkonf2016@gmail.com címen lehet. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A konferenciát az Eötvös Collegium Szlavisztika Műhelyének tagjai szervezik: Cegelnyik Natália, Hajós Eszter, Holdosi Vivien, Nyéki Bence, Wintermans Monika.

A konferenciát pedig támogatja Dr. habil. Horváth László, az Eötvös Collegium igazgatója; Dr. Boros Lili és Engelné Nagy Éva, az Eötvös Collegium Szlavisztika Műhelyének vezetője és helyettese; valamint Prof. Dr. Kroó Katalin, az ELTE BTK Orosz Nyelvi és Irodalmi Tan-széke, tanszékvezetője.