Idén is lehet jelentkezni a Kopp Mária Intézet gyakornoki programjára

2021.07.14.
Idén is lehet jelentkezni a Kopp Mária Intézet gyakornoki programjára
A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) az Eötvös Loránd Tudományegyetem stratégiai partnereként gyakornoki programot hirdet az egyetem alap- és mesterszakos hallgatói számára. 

A KINCS PRO célja az egyetemi hallgatók szakmai továbbképzése a családtudományi kutatások, illetve szakmai elemzések elvégzése területén. A 10 hetes gyakornoki program 3 képzési alkalmat, valamint önálló és résztvevői kutató-elemzői munkát kínál, sikeres elvégzése (illetve az egyetemi diploma megszerzése) után további együttműködésre nyílhat lehetőség. A gyakornoki programba jelentkezhetnek az ELTE bármely alapképzésének hallgatói, tanulmányaik 2. évétől, illetve bármely mesterképzés hallgatói tanulmányaik 2. félévétől, 3.5 – ös tanulmányi átlag felett.

A program elvégzésének feltétele:

  • KINCS-mentor irányításával részvétel a KINCS kutatási/elemzési munkájában.
  • A kijelölt kutatási és elemzési témában egy min. 25e, max. 40e karakteres kutatási jelentés/tanulmány/ elemzés megírása és bemutatása (prezentációval) a KINCS szakmai vezetése és közössége előtt.

A program időtartama: 10 hét (2021. szeptember 27 – december 3.)
A program helyszíne: 1016 Budapest, Naphegy tér 8. vagy 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

A pályázatok beküldésének határideje: 2021. szeptember 15.
A benyújtás módja: elektronikus úton az info@koppmariaintezet.hu címen

Teljes pályázati kiírás

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy a családtudományok területén kutatásokat és elemzéseket végezzen a családügyi intézkedések szakmai hátterét biztosítva. A KINCS alap- és alkalmazott kutatásokat végez, illetve szakpolitikai elemzéseket készít többek között a házasság, a gyermekvállalás, az intergenerációs családi kapcsolatok, a mentális egészség, a család és nevelés, a család mint szociális és kulturális közeg témáiban. Több hazai egyetemi és a kutatóközponti partnerrel, illetve egy nemzetközi szakmai hálózat fontos részeként a KINCS szakmai programja kivételes lehetőséget nyújt egyetemi hallgatók, fiatal kutatók és szakemberek számára, hogy tapasztalataikat és tudásukat bővítsék a családtudomány és családügy területén. (További információk: www.koppmariaintezet.hu)