Jelentkezés és szintfelmérés nyelvi minorokra

2019.08.27.
Jelentkezés és szintfelmérés nyelvi minorokra
Nyelvi minorok szintfelmérési információi a 2019/20-as tanévre. Újdonság: az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék kezdőknek is hirdet nyelvi kurzust.

Spanyol minor

Minimum elvárás a középfokú vizsgának megfelelő nyelvtudás, de a beszélgetés során a jelentkező spanyol és spanyol-amerikai vonatkozású tájékozottságát is felmérjük. 
Mindenkit kérünk, hogy a szintfelmérő előtt NE jelentkezzen fel a kurzusokra, ugyanis kizárólag azoknak tudunk férőhelyet biztosítani, akiknek a Tanszék a meghallgatás alapján javasolja a képzés megkezdését.

Szintfelmérés időpontja és helyszíne: szeptember 5., 12.00, C épület 248.,Horányi Terem.

Portugál minor

A szakirányra való jelentkezéshez a portugál nyelv ismerete nem feltétel, ezért a hallgatóknak nem kell szintfelmérő vizsgát tenniük, viszont a második féléves tanulmányait csak az a maximum 20 hallgató kezdheti meg, aki az első félévben kötelezően elvégzendő mindkét minoros nyelvgyakorlat órát legalább jó (4) érdemjegyre teljesíti.A harmadik év végére a hallgatók B2-es (középfokú) nyelvi szintre jutnak el.

A portugálul nem tudó hallgatóknak a következő két kurzust kell felvenniük:

  • BBN-POR-111/b minor Portugál nyelvgyakorlat 1. Kedd, 16:00-17:30 (Dr. Fodor Antónia) és
  • BBN-POR-112/b minor Portugál nyelvgyakorlat 2. Csütörtök, 16:00-17:30 (Dr. Csaba Márta)

Részletes információk

Francia minor

Az I. évfolyam francia minor szakra írásbeli és szóbeli szintfelmérő után lehet bekerülni. Előzetes regisztráció nincs, elegendő a szintfelmérés időpontjában megjelenni.
Szervező: Zimonyi Péter nyelvtanár, az I. évfolyam francia minor szak felelőse. (zimonyi.peter@btk.elte.hu)

A felvételhez megfelelő nyelvi előképzettség szükséges: ez egy korrekt B2 (középfok) szintű nyelvtudásnak, vagy egy jó színvonalú emelt szintű érettséginek felel meg. Azokat, akik ezzel a nyelvi szinttel még nem rendelkeznek (tehát pl. kezdő szinten vannak, vagy B1 szintű, alapfokú nyelvismerettel rendelkeznek), sajnos nem tudjuk fogadni.

Szintfelmérés időpontja és helyszíne: szeptember 5., 10:00, C. épület, alagsor 7-es terem.

Részletes információk

Orosz minor

Az orosz minor szintfelmérőjére szeptember 5-én, csütörtökön 15 órakor kerül sor. Helyszín: D épület fszt. 10.

Olasz minor

Az Olasz minor szakot felvenni kívánó, középfokú nyelvtudással rendelkező hallgatók számára az Olasz major szakosokkal közös nyelvi órákat biztosítunk a BBN-OLA-111/a és b kódokon. Kérjük, ezekre az órákra egyelőre ne iratkozzanak fel: a szintfelmérő eredménye alapján fog elkészülni a csoportbeosztás.

Szintfelmérés időpontja és helyszíne: szeptember 9., 10:00,  C épület, II. emelet, 328-as terem (rögtön a felvezető lépcsőnél, a lift mellett). Pótidőpont: szeptember 10. kedd 14 óra.

2019 őszétől az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék lehetőséget kínál az Olasz minor szak felvételére olyan hallgatók számára is, akik korábban nem tanultak olaszul.

A kezdőknek az első félévben csak a kifejezetten számukra meghirdetett (2x2) nyelvi órát kell felvenniük. Az óra kódja az első félévben: BBN-OLA-111/c/kezdominor, időpontja: kedd 14.30-16.00 és péntek 13.00-14.30, helyszín: C épület, II. emelet, 328-as terem.

Jelentkezés személyesen az első óra időpontjában, szeptember 10-én kedden.