Keresik 2017 legjobb oroszdolgozatát

2017.06.06.
Keresik 2017 legjobb oroszdolgozatát

 

Az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért keresi 2017 legjobb, orosz témájú tudományos dolgozatát két kategóriában. Pályázhat bármely magyarországi felsőoktatási intézmény beiratkozott hallgatója* bármely orosz vonatkozású témában, 2017. naptári évben készült munkával. Terjedelmi korlát nincs. Várják szemináriumi dolgozatok, teljes szakdolgozatok vagy azok fejezetei, illetve külön a pályázatra készülő munkák nevezését. Olyan művekkel is lehet jelentkezni, amelyek más fórumokon is megmérettetésre kerültek. A tudományos igényű dolgozatokhoz néhány soros tanári ajánlást kell mellékelni.

Kérik, hogy a dolgozatot és az ajánlást jeligével ellátva adják be. A tanári ajánláson kívül a szerző nevét és elérhetőségeit egy zárt borítékban mellékeljék a dolgozathoz.

 

A két kategória:* *

1. Egyetemi és főiskolai hallgatók munkái orosz irodalomtörténet, nyelvészet, módszertan témakörében

2. Egyetemi és főiskolai hallgatók munkái orosz történelem, kultúrtörténet, országismeret, politológia, kül- és közgazdaság témakörében.

 

A dolgozatokat a ruszisztika jeles szakértői fogják elbírálni.

Az első helyezett 50.000 Ft, a II. helyezett 25.000, a III. helyezett 15.000 Ft értékben könyvjutalomban részesül.

Terjedelem: a szemináriumi dolgozattól a szakdolgozatig bármi lehet

Nyelv: magyar vagy orosz

Postára adási és elektronikus leadási határidő: 2017. november 7. reggel 9h00

 

A dolgozatokat elektronikus formában (ruszisztika@btk.elte.hu, tárgymezőbe: Az Év Oroszdolgozata 2017_jelige), illetve két nyomtatott példányban kell eljuttatni az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért címére: 1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8.

 

*Azok is pályázhatnak, akiknek a nyár folyamán véget ér a hallgatói jogviszonyuk.

**A kiíró fenntartja magának a jogot a két kategória összevonására a pályaművek ismeretében.