Kígyózó sorok az ELTE standjánál – Ilyen volt a 24. Educatio

2024.01.16.
Kígyózó sorok az ELTE standjánál – Ilyen volt a 24. Educatio
A legnépszerűbb karok és képzések mellett idén a pontszámítás változásairól érdeklődtek a legtöbben az Eötvös Loránd Tudományegyetem standjánál. Köszönjük a tájékoztatásban való közreműködést a Hallgatói Önkormányzat tagjainak és a Felvételi Iroda munkatársainak.

Több mint 150 kiállító és rekordszámú, mintegy 60 ezer érdeklődő vett részt január 11. és 13. között az Educatio kiállításon, amelyet 24. alkalommal rendezett meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.

Az ELTE az ország vezető egyetemeként idén is az egyik legnagyobb standdal képviseltette magát a kiállításon, ahol a három nap alatt csaknem 300 ELTE-s hallgató, oktató és egyetemi munkatárs gondoskodott arról, hogy a diákok minden fontos információt begyűjthessenek életük fontos döntése, a felvételi jelentkezés előtt. A standnál folyamatosan sorok kígyóztak; az érdeklődők többsége idén érettségiző középiskolás volt, de sok 10. és 11. évfolyamos diák is kíváncsi volt az egyetem kínálta képzésekre és nemzetközi lehetőségekre, az innováció és az intézményi fejlesztések terén elért legújabb eredményekre. Az egyetem kilenc kara mellett bemutatkozott a Savaria Egyetemi Központ és a Tanárképző Központ, a látogatók emellett megismerhették az Eötvös Loránd Tudományegyetem kollégiumait is. 

Az Educatio nagyszínpadán tartott előadásában Borhy László akadémikus, az ELTE rektora foglalta össze, hogy a felvételizőknek miért érdemes az Eötvös Loránd Tudományegyetemet választaniuk. Az egyetem két képzési helyszínen több mint 20 ezer kurzust, 138 idegen nyelvű képzést, 313 osztatlan tanári szakpárt kínál hallgatóinak, akik a minőségi oktatás és a munkaerőpiacon elismert diploma mellett az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszeréből, különféle ösztöndíjaiból, gazdag kulturális és sportéletéből is profitálhatnak, inspiratív környezetben Budapesten és Szombathelyen is. Borhy László kiemelte, hogy a különböző hazai és nemzetközi rangsorok alapján az ELTE évtizedek óta Magyarország egyik vezető egyeteme, amely olyan alumnusokkal büszkélkedhet, mint például Krausz Ferenc Nobel-díjas kutató.


Borhy László rektor előadása

A látogatók a kiállításon beléphettek az egyetem középiskolásoknak szóló közösségébe is. Az ELTE Next tagjai exkluzív programokon (játékos kampusztúrák, laborlátogatások, slam poetry estek), mintaórákon és kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, de kipróbálhatják az Orientify karriertanácsadó platformot is, amely mindenkinek segít megtalálni a hozzá leginkább illő egyetemi szakot. Az ELTE Next ezen felül kidolgozott érettségi tételeket, valamint az ELTE Shop-ban és az Eötvös Kiadónál beváltható kedvezményeket is kínál.

Forrás: ELTE