Komáromy Gábor-ösztöndíj 2015

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) idén is meghirdeti a Komáromy Gábor-ösztöndíjat a 2015/2016-os tanévre. Az újságíró pályázat szakterülettől függetlenül nyitott minden hazai, nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai képzésben résztvevő hallgató számára. 

Határidő: 2015. október 9.

A 2015-ös Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be. A témakörtől függetlenül (legyen az politika, üzlet, sport, gazdaság, kultúra, tudomány stb.) a pályázatnak választ kell adnia arra a kérdésre, hogy miért éppen az adott témát szeretné feldolgozni a pályázó, és miért tarthat számot a történet az olvasók érdeklődésére. 

A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven. A nyertes 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára. 

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat a Cook Communications és az MCC 2010-ben elhunyt munkatársuk emlékére alapította, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. Az ösztöndíjat az elmúlt négy évben ELTE-s hallgatók nyerték: 2014-ben Balogh Krisztina, 2013-ban Pintér Bence, 2012-ben Péterfi Barbara, 2011-ben pedig Laborczi Dóra.


További információk

2015.09.14.