Középpontban az európai kulturális örökség

2018.02.08.
Középpontban az európai kulturális örökség
A TEMA+ European Territories: Heritage and Development Erasmus Mundus Joint Master Course az ELTE BTK Atelier Tanszék által koordinált, 2018 szeptemberében induló új, kétnyelvű (angol – francia), 2 éves, 120 kredites közös mesterképzés, amely az európai kulturális örökséget állítja középpontjába.

A TEMA + mesterképzés célja, hogy a hallgatók jobban megértsék a kulturális örökség egyre növekvő jelenlétét és fontosságát az európai kontextusban olyan multinacionális és interdiszciplináris megközelítések alkalmazásával, amelyet egyetlen létező mesterképzés sem kínál Európában.

Az elméleti és gyakorlati képzés az egyedülálló nemzetközi környezet mellett, a tanulmányi program összes költségét fedező és havi 1000 euróval járó Erasmus Mundus ösztöndíjat,

valamint dupla/közös diplomát kínál a legkiválóbb hallgatók számára.

Résztvevő egyetemek: ELTE, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem és a Cataniai Egyetem, és a québec-i Laval Egyetem. A képzésre költségtérítéses formában is lehet jelentkezni: a tandíj összege az európai diákoknak 3000 euró/év, míg az Európán kívülieknek 6000 euró/év.

A jelentkezési határidő az ösztöndíjas helyekre 2018. március 31., a költségtérítéses képzésre 2018. június 17.

Jelentkezni a mesterképzés honlapján lehet, amely független az általános magyar felvételi eljárástól. 

A jelentkezéssel kapcsolatban további információ email-ben  (secretary@mastertema.eu) és személyesen a képzést koordináló ELTE BTK Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszéken működő TEMA+ Titkárságon (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8. I.em.132.) érhető el.