Kulturális örökség és az Európai Unió intézményei

Kulturális örökség és az Európai Unió intézményei
05/11

2017. május 11.

ELTE BTK Főép. 252.

05/11

2017. május 11. -

ELTE BTK Főép. 252.


Az Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfia Tanszék szeretettel vár minden érdeklődőt az Örökség Esték „Kulturális örökség és az Európai Unió intézményei” című következő alkalmára, ahol Krasznai Zoltán (történész, az Európai Bizottság kutatási programokért felelős tisztviselője) és Sonkoly Gábor (várostörténész és az ELTE Atelier tanszékvezetője) lesznek a vendégek.

2018 a kulturális örökség európai éve lesz. Ezt a szimbolikus jelentőségű döntést az Európai Unió intézményei a kulturális örökség szociális, politikai, gazdasági és diplomáciai jelentőségével indokolják. E politikai döntésre reflektálva az előadás bemutatja a kulturális örökséggel kapcsolatos nézetek, politikai döntések és pénzügyi támogatások alakulását az Európai Unió intézményeiben és programjaiban. Az előadás kiemelten foglalkozik a kulturális örökséggel kapcsolatos kutatásokkal az európai kutatási keretprogramokban.

Az előadás az Örökség esték elnevezésű sorozat harmadik alkalma, amely az Atelier tanszék által az ELTE Bölcsészettudományi Karán ősszel indított Kulturális örökség tanulmányok mesterszakhoz kapcsolódik.


Facebook esemény 

Időpont: 2017. május 11. csütörtök 18 óra

Helyszín: ELTE BTK, 1088 Budapest, Múzeum körút 6-8., főépület II. em. 252. terem.