Kutatást segítő és TDK felkészítő képzések

2022.11.03.
Kutatást segítő és TDK felkészítő képzések
Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa az NTP-HHTDK-22 projekt keretében egy ingyenes komplex képzéssorozattal szeretné segíteni az Önök eredményes kutatási munkáját és TDK-ra való felkészülését a 2022/23-as tanév őszi szemeszterében. A képzések egyszeri alkalommal kerülnek megszervezésre a humán és reál területen kutató hallgatóknak, online vagy jelenléti formában.

Az egyes alkalmak a témákon belül egymástól függetlenek, nem épülnek egymásra. A létszám korlátozott, így javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljanak! A képzésekre történt jelentkezések után automatikus e-mail érkezik a sikeres regisztrációról.

IRODALOMKUTATÁSI MÓDSZEREK

A képzésen az információgyűjtés stratégiájáról, az információforrásokról és értékelésükről tanulhatnak, valamint az információk rendszerezésének és a hivatkozásnak a technikájáról, a magyar szerzői jogról. 5 modulból álló online kurzus gyakorló feladatokkal. 

A kurzus 2022. november 10. és december 16. között elérhető, rugalmas időbeosztásban elvégezhető. 

Oktató, facilitátor: Egri Krisztina – regisztráció

TDK DOLGOZAT ÉS SZAKDOLGOZATOK ÍRÁSA

Az egyetemi évek alatt írt legfontosabb dolgozatok: a TDK dolgozat, valamint az Alapképzés és Mesterképzés szakdolgozatainak tartalmi és formai követelményei, hasznos tippek hangzanak el ezen az elméleti képzésen. 

HAMAROSAN!

PREZENTÁCIÓKÉSZÍTÉS ÉS ELŐADÓI TECHNIKÁK

A képzés célja felkészíteni a résztvevőket a kutatási eredmények szóbeli prezentálására, bővíteni az előadói eszköztárukat, fejleszteni a tudatos kommunikációt, a hatásos előadói magatartást. Elméleti képzés, igény esetén mintaprezentáció bemutatásával kiegészítve. 

2022. november 10. csütörtök 9:00-13:00, Jelenléti, Helyszín: ELTE Karrierközpont képzőterme. 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1. - Oktató: Dr. Dóczi Brigitta (BTK) – regiszráció

2022. november 16. szerda 16:00-20:00, Jelenléti, Helyszín: ELTE Északi Tömb Jedlik-terem 0.89 - Oktató: Dr. Szabó Csaba (TTK) – regisztráció

ÉRVELÉSTECHNIKA TRÉNING

A tréning a prezentációk során alkalmazható meggyőző érvelés tanítására helyezi a hangsúlyt. Ennek elsajátítása magabiztosabbá teheti a résztvevőket a kutatásuk előadása során. Megismerkedhetnek a legfontosabb érvelési ismeretekkel, az érvelés eszközeivel és alkalmazásukkal.

2022. november 08. kedd 16:00-20:00, ONLINE, Helyszín: Teams - Oktató: Dr. Tanács János (GTK) – regisztráció

2022. november 18. péntek 9:00-13:00, ONLINE, Helyszín: Teams - Oktató: Dr. Forrai Gábor (GTK) – regisztráció