Kutatói, oktatói pályázat • az Olasz Kultúrintézet felhívása

2019.03.06.
Kutatói, oktatói pályázat • az Olasz Kultúrintézet felhívása
Az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium idén is meghirdeti a legfeljebb 8 napos tanulmányútra vonatkozó pályázatát.

Az Olasz Kultúrintézet közzéteszi az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium pályázati felhívását, amely alapján 2019-ben is lehetőség nyílik legfeljebb 8, magyar állampolgársággal rendelkező szakember (egyetemi oktató, klinikai- vagy kutatóintézet, kulturális intézmény munkatársa) legfeljebb 8 napos olaszországi tanulmányútjára. A tanulmányút kizárólag olasz állami intézményben (egyetem, kutatóintézet, kulturális intézmény) valósítható meg, 2019. május 1. és 2019. november 15. között.

Szükséges dokumentumok (olasz vagy angol nyelven):

  • Hivatalos, dátummal és aláírással ellátott, fejléces papíron írt meghívólevél az olasz egyetemtől vagy kulturális intézménytől, amely tartalmazza a tanulmányút pontos időpontját;
  • a meghívott elfogadólevele fejléccel ellátott papíron, dátummal és aláírással;
  • a pályázó szakmai önéletrajza;
  • programterv, amely röviden összefoglalja a tanulmányút célját és a pályázó tevékenységét;
  • a kérelmező személyi igazolványának a másolata.

A jelentkezés módja: elektronikus úton: borsestudio.iicbudapest@esteri.it vagy postai úton: Olasz Kultúrintézet, 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.

Mindkét esetben a dokumentumok másolatát kérjük benyújtani, elektronikus jelentkezés esetén pdf vagy jpg formátumban. A jelentkezéshez szükséges eredeti dokumentumokat a nyertes pályázóknak 5 évig meg kell őrizniük.A meghívólevélben feltüntetett időpont utólagos módosítására nincs lehetőség.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. március 8.

Az Olasz Kultúrintézet a beérkezett pályázatokat továbbítja az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztériumba, ahol megtörténik a nyertesek kiválasztása. A pályázókat az Olasz Kultúrintézet értesíti az eredményről. A nyertesek az első hat napra 120 euró/nap, a hetedik és a nyolcadik napra 93 euró/nap költségtérítésben részesülnek, az esetleges további napokra nem jár költségtérítés. Az összeg készpénzben vehető fel az Olasz Államkincstárnak a választott célponthoz legközelebbi helyi fiókjában.