Megnyílt a jelentkezés az őszi nyelvjárásgyűjtésre

2019.09.05.
Megnyílt a jelentkezés az őszi nyelvjárásgyűjtésre
A Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszék hagyományos őszi nyelvjárásgyűjtő kirándulására már lehet jelentkezni, az idei úticél a Vajdaság. 

Szakmai programok:

  • interaktív nyelvészeti előadások (SZÖSZI, dialektológiai, fonetikai módszerek),
  • nyelvi interjúk készítése (Kishegyes, Feketics).

Kulturális és közösségi programok:

  • városnézés Újvidéken
  • irodalmi séták (Szabadkán Kosztolányi, Szenttamáson Gion Nándor nyomában)
  • csapatépítő feladatok
  • borkóstoló.

A kirándulás időpontja: 2019. október 3-6. között (csütörtöktől vasárnapig).

Szállás: Kátai tanya, Kishegyes (http://katai.rs/), az ellátás a reggelit-vacsorát tartalmazza.

Részvételi díj: 20 000 Ft, amelyet személyesen, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet titkárságán, legkésőbb szeptember 25-ig kell befizetni (1088, Bp., Múzeum krt. 4/A, II. em. 240.).

Jelentkezés az alábbi adatlap kitöltésével lehetséges: https://bit.ly/2jTuhED  A jelentkezésnél előnyt élveznek a magyar szakos (BA, MA, OT) hallgatók, de örömmel látunk más szakokról (néprajz, történelem, kommunikáció stb.) is érdeklődőket.

Az utat megelőzően megbeszélést tartunk az egyetemen (előreláthatólag 2019. szeptember 26-án, csütörtökön, 16 órától a Nyelvészkönytárban), de erről és minden egyébről is íméles értesítést küldünk a jelentkezetteknek.

Információ kérhető Bárth János egyetemi adjunktustól (ELTE BTK, "A" épület, II. emelet, 238., fogadóórákon személyesen, vagy a barth.janos@btk.elte.hu ímélcímen), az intézeti titkárságon (A/240), és a tanszék oktatóitól.

Facebook