Megnyílt az "ELTE ígéretes kutatója pályázat"

2019.06.10.
Megnyílt az
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa a fiatal kutatók munkájának támogatására meghirdette pályázatát „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére. Jelentkezés: 2019. szeptember 15-ig.

kiírás szerint a pályázatra olyan, már PhD-fokozattal rendelkező kutatók jelentkezését várják, akik az ELTE, illetve az egyetemen működő akadémiai kutatócsoportok alkalmazásában állnak és 2019. december 31-ig nem töltik be negyvenedik életévüket, valamint korábban még nem részesültek támogatásban az MTA Lendület programjában, ERC-pályázaton és nem részesültek még „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerésben sem. A pályázaton a már megjelent publikációk alapján olyan kutatási eredményeket díjaznak, amelyek a pályázó személyéhez köthetők és javarészt az ELTE-n születtek. A pályázatra már lezárt és még folyamatban levő kutatásokkal is lehet jelentkezni, a nemzetközi publikációk előnyt élveznek az elbírálás során. A jelentkezéskor be kell nyújtani az elismerésre érdemes tudományos tevékenység összefoglalóját legfeljebb 3 oldal terjedelemben, valamint meg kell jelölni, hogy a pályázó melyik kategóriában kíván indulni a következők közül:

  • nyelv- és irodalomtudomány
  • filozófia és történettudomány
  • élettelen természettudomány
  • élő természettudomány
  • informatikai tudományok
  • jogtudomány
  • pszichológia és neveléstudomány
  • társadalomtudomány

A jelentkezéshez csatolni kell a pályázó szakmai önéletrajzát. További feltétel, hogy a jelentkező publikációs listája elérhető legyen az MTMT-ben, illetve hogy a Stratégiai Adatbázis (STA) teljes körűen ki legyen töltve. A pályázatokat legkésőbb 2019 szeptember 15-ig kell eljuttatni a Tudományos Tanács részére e-mailben.

A beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el, a díjazottak pedig maguk dönthetnek arról, hogy a bruttó 1 millió forintos díjakat dologi kiadásokra használják fel, vagy személyi kifizetésként igénylik. Az elismeréseket 2019. november 22-én, a Tudomány ünnepe rendezvénysorozat keretei között megrendezett „A tudományos kutatás napja az ELTE-n” című rendezvényen adják át.

Forrás: elte.hu