Mongol ostromtechnika: a pusztítás eszköztára a Távol-Kelettől a Magyar Királyságig

Mongol ostromtechnika: a pusztítás eszköztára a Távol-Kelettől a Magyar Királyságig
04/08

2021. április 08. 17:30 - 19:00

ONLINE

04/08

2021. április 08. 17:30 - 19:00

ONLINE


Kotán Dávid előadásával folytatódik az ELTE BTK ismeretterjesztő sorozata, „A tatárjárásról sok szemmel: régi kérdések, új válaszok”. 

A legújabb interdiszciplináris vizsgálatok alapvetően megváltoztatták a tatárjárás értelmezését. A legfontosabb történeti kérdések új megvilágításba kerültek több tudományterület eredményei alapján, de mindeddig nem született olyan összefoglaló munka, amely mindezeket figyelembe vette volna. "A tatárjárás Magyarországon és a mongol hódítás eurázsiai összefüggései" című kutatási program legfontosabb célkitűzése az, hogy a tatárjárás eseményeinek és következményeinek alapvetően új történeti értelmezését nyújtsa széles nemzetközi kitekintésben. A projektet az NKFIH K 128880. számú pályázata támogatja.

Kotán Dávid a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történelemtudományi Doktori Iskolájának másodéves doktorandusza, fő kutatási témái a középkori ostromtechnika és hadiépítészet, valamint a középkori távolsági mechanikus fegyverek és az ezekhez köthető régészeti leletanyagok vizsgálata.

Az előadás Zoomon követhető, további információ a Facebook eseményben.