Nem tudhatod, mit hoz a múlt!

Nem tudhatod, mit hoz a múlt!
12/02

2019. december 02. 17:00 - 18:30

F épület Kerényi terem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/F, magasföldszint)

12/02

2019. december 02. 17:00 - 18:30

F épület Kerényi terem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/F, magasföldszint)


Az Ókortudományi Intézet bemutatkozó estet szervez, melyre várják a képzéseik iránt érdeklődő középiskolásokat és tanáraikat, illetve a minorválasztás előtt álló egyetemi hallgatókat. Az intézet a nagy európai és közel-keleti kultúrák (Róma, Görögország, Asszíria, Egyiptom) történelmét, irodalmát és nyelveit oktatja a hébertől a kopton át az újgörögig és modern héberig, ezenkívül otthont ad vallástudománynak, bibliatudománynak is.

Az este során három, a szakmában dolgozó kutató, oktató és doktorandusz mutatkozik be:

  • Varga Dániel egyiptológus doktorandusz beszél az egyetemi képzésről hallgatói szemszögből, mesél az egyiptomi ásatásokról, amelyeken részt vett, illetve a Szépművészeti Múzeumban betöltött tárlatvezetői feladatairól.
  • Niederreiter Zoltán assziriológus oktató a közel-keleti kultúrákkal foglalkozó képzések sajátosságaiba avat be, és mesél arról is, mi várja majd a leendő hallgatókat a bölcsészkaron.
  • Vér Ádám, a Vallástudományi Tanszék munkatársa friss kurdisztáni kiküldetéséről számol be, amelyről a napokban tért haza. Előadásából fény derül a helyszíni élményeire, a zajló ásatási munkák részleteire és a jelenlegi kurdisztáni vallási-politikai helyzetre is.

Az előadások után Tegzes Nóra, az intézet hallgatói képviselője a bölcsészszakma jelenlegi helyzetéről, karrierkilátásokról, a hallgatói lét szépségeiről és nehézségeiről beszél majd, az érdeklődőknek pedig lehetőségük lesz feltenniük felmerülő kérdéseiket.

Borítókép: Ókortudományi Intézet Képviselet facebook oldala