Oktatói képzések

2021.10.14.
Oktatói képzések
Az ELTE BTK méltán büszke oktatásának magas színvonalára, igényes és kimagasló oktatóira. A hallgatók igényeinek változása azonban szükségessé teszi, hogy a Kar megkülönböztetett figyelmet fordítson arra, hogy hogyan tanítunk, hogyan segítjük azt, hogy jelenlegi hallgatóink elsajátítsák azt a tudást, amelyre szükségük van vagy lesz. Ennek érdekében a Kar olyan támogató rendszert alakít ki az oktatók számára, amelynek segítségével a tanítás és a tanulás mindkét fél számára hasznos és örömöt adó tevekénység lehet.

A támogató rendszer főbb elemei: a rendszeres oktatói képzések, például a digitális eszközök, tanulásmenedzsment rendszerek (pl. a Canvas) felsőoktatási kurzusokon való használatáról, a tananyag könnyebb elérhetőségéről, a digitális szövegek feldolgozásáról, illetve az interaktívabb oktatási formák lehetőségeiről. Emellett olyan oktatói közösségek kialakítására törekszünk a Karon, ahol az oktatók megoszthatják tanítással kapcsolatos tapasztalataikat, és egymástól, illetve szakemberektől kérhetnek egyéni tanácsokat arról, hogy hogyan tehetik kurzusaikat elérhetőbbé, átláthatóbbá és élvezhetőbbé. A kiváló oktatói és tananyagfejlesztői munkát ösztöndíjakkal kívánjuk segíteni.

Emellett szíves figyelmükbe ajánljuk az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály által meghirdetett e-learning és módszertani képzéseit, amelyek itt találhatók.

A Szakmódszertani Központ 2022 január folyamán, az eddigiekhez hasonló módon indít Oktatói képzéseket, melyekre elsősorban az oktatók jelentkezését várjuk, de szívesen látunk más érdeklődőket, nem csak a BTK, hanem az ELTE más karairól is. A képzéseket a BTK oktatói tartják.

TERVEZETT KÉPZÉSEK: 2022. JANUÁR

  • English as medium of instruction: how do I teach my subject well in English?
  • Külföldi hallgatók oktatása - A hallgatók sokféleségének interkulturális megközelítése
  • Csoportmunka online és offline
  • MS Teams tippek és funkciók

További információért írjon a metodika@btk.elte.hu címre.

A 2022. januári képzések időpontjait hamarosan itt tesszük közzé:

Kurzus Helyszín Oktató
English as medium of instruction: how do I teach my subject well in English? ONLINE képzés Dr. Uwe Pohl
Külföldi hallgatók oktatása - A hallgatók sokféleségének interkulturális megközelítése ONLINE képzés Dr. Lázár Ildikó, Dr. Holló Dorottya
Csoportmunka online és offline ONLINE képzés Dr. Pálvölgyi Kata, Dr. Gonda Zsuzsa
MS Teams tippek és funkciók ONLINE képzés Dr. Major Éva, Dr. Szabó Éva