Oroszországi ösztöndíj teljes diplomás képzésre

2021.01.22.
Oroszországi ösztöndíj teljes diplomás képzésre
Teljes képzésre szóló ösztöndíj-lehetőség nyílt meg az oroszországi felsőoktatási intézményekbe a 2021-22-es tanévre vonatkozóan. A pályázatok benyújtási határideje: 2021. február 20.

A külföldön élő külföldi hallgatók elektronikus formában nyújthatják be jelentkezésüket az ún. ,,egységes ablak" rendszeren keresztül, amely teljesen átlátható folyamatot biztosít a jelentkezés benyújtásától, a kiválasztástól a kísérő támogatásig, beleértve a kiutazást is. A kiválasztásra két szakaszban kerül sor. Az elsőt a Roszszotrudnyicsesztvo magyarországi képviselete végzi a budapesti Orosz Kulturális Központban.

A regisztrálni az alábbi linken keresztül lehet.

A pályázati rendszerre történő kapcsolódás a következő linkeken lehetséges:

A felvételi bizottság a portfólió-pályázat és / vagy az interjú eredményei alapján az adott ország számára kiosztott kvótának megfelelően állítja össze a jelöltek listáját. A kiválasztás második szakaszát az oroszországi felsőoktatási intézmények végzik, mérlegelve a pályázók pályázati anyagait.

Az Oroszországi Föderáció felsőoktatási intézményeiben a külföldi állampolgárok számára nyújtott kvótákról az alábbi portálon tájékozódhat.

Kérdés esetén, kérjük, keresse az Orosz Kulturális Központ munkatársait: