Pályázati felhívás: Hubay Miklós Emlékkonferencia

2021.01.04.
Pályázati felhívás: Hubay Miklós Emlékkonferencia
Hubay Miklós drámaírói munkásságának friss szemléletű újraolvasását kezdeményezi az Elveszett Paradicsom Alapítvány pályázata, amelyre elsősorban irodalmárok és dramaturgok, illetve egyetemi hallgatók jelentkezését várják.

A maximum 20 000 karakter terjedelmű tanulmányok témája szabadon választható: lehet áttekintés a drámaíró egy-egy pályaszakaszáról vagy egy-egy drámatípusáról (például az antik témájú színdarabok; jelenkori társadalmi jelenségek/anomáliák Hubay színpadán, stb) de szólhat a tanulmány egyetlen műről is.

A pályázatra 2021. január 31-ig lehet jelentkezni a témavázlat (absztrakt) beküldésével, amely 3000 karakter terjedelemben ismerteti a választott témát.

Az Alapítvány kurátorai a vázlatok alapján kérik fel a jelölteket a tanulmány elkészítésére, amelynek határidejét 2021. április 30-ára tervezik, hogy a (vírusjárvány függvényében) májusban rendezendő Hubay Miklós Emlékülésen a sikeres pályaművek előadásként elhangozhassanak. Az elfogadott pályaművekért egységesen bruttó 150.000 Ft honoráriumot ajánlanak fel, és további bruttó 65.000 Ft-ot az emlékülésen tartott előadásért.

A témavázlatot PDF vagy word formátumban a hubaymelvp@gmail.com e-mailcímen várják.

Borítókép: Magyar Fotográfiai Múzeum