Roma Gyakornoki Programot indít a Józsefvárosi Önkormányzat

2023.01.12.
Roma Gyakornoki Programot indít a Józsefvárosi Önkormányzat
A gyakornoki program keretei között 10 fő szakmai gyakorlati lehetősége valósul meg 5 hónapon keresztül a Józsefvárosi Önkormányzat költségvetési szerveinél. A jelentkezés határideje 2023. január 16.

A program célja, hogy roma származású fiataloknak lehetőségük legyen egy mentor támogatása mellett megismerni a közigazgatás és az adott intézmény működését, és gyakorlati tapasztalatot szerezni a munka világában, elősegítve ezzel a Józsefvárosi Roma Gyakornoki programban résztvevő fiatalok társadalmi integrációját.

A program célja továbbá annak elősegítése, hogy a romák a társadalmi súlyuknak megfelelő mértékben vehessenek részt a józsefvárosi közigazgatásban. A roma származású fiatalok foglalkoztatásával a fiatalok gyakorlatot szerezhetnek a közigazgatás és annak intézményei területén, és kaput nyithatnak a helyi roma közösség minél szélesebb rétegei számára a közügyek intézésének világában.

Ki pályázhat? 
A gyakornoki programra olyan, felsőoktatásban, illetve OKJ-s képzésen résztvevő roma származású diákokat várnak, akik valamilyen módon - lakóhelyük vagy oktatási intézményük miatt - kötődnek Józsefvároshoz. Előnyt jelent, ha a jelentkező előrehaladt tanulmányaiban (végzős alapszakos, vagy mesterszakos hallgató).

Mit csinál egy gyakornok?
A program keretében a gyakornokok egy önkormányzati  költségvetési szervnél, egy, a szakterületén jártas mentor támogatásával dolgoznak együtt.

Kap-e fizetést a gyakornok? 
A gyakornok havonta bruttó 150 376 Ft összegű juttatást kap az elvégzett feladataiért.

Mettől meddig tart a program?
A program tervezett időtartama 2023. március –  július. A gyakornok a program 5 hónapja alatt, a szerződésében meghatározott beosztása szerint, heti tizenhat óra munkát vállal, ami heti két teljes munkanapot jelent.

A jelentkezés határideje: 2023. január 16.

Teljes pályázati kiírás