Szintfelmérő francia minorra

Szintfelmérő francia minorra
09/06

2017. szeptember 06.

ELTE BTK C épület alagsor 7.

09/06

2017. szeptember 06. -

ELTE BTK C épület alagsor 7.


Az I. évfolyam francia minor szak írásbeli szintfelmérőjére 2017. szeptember 6-án, szerdán 10 órakor a Francia Tanszéken (C. épület, alagsor 7-es terem) kerül sor.

Kérjük, hogy pontosan jelenjenek meg, mert az írásbeli szintfelmérés pótlására nincs lehetőség!

 

Ÿ A nyelvi szintfelmérés írásbeli és szóbeli részből áll. Szervezője: Zimonyi Péter nyelvtanár, az I. évfolyam francia minor szak felelőse. (zimonyi.peter@btk.elte.hu)

Ÿ Az I. évfolyam francia minor szakra az írásbeli és szóbeli szintfelmérő után lehet bekerülni. Előzetes regisztráció nincs, elegendő a szintfelmérés időpontjában megjelenni.

Ÿ A felvételhez a megfelelő nyelvi előképzettség szükséges. Jó esetben ez átlagosan 4 éves gimnáziumi tanulmányokat, ill. egy korrekt, erős B2 (középfok) szintű nyelvtudást, azaz egy jó színvonalú emelt szintű érettségit jelent. Kérjük, hogy akik ezekkel a készségekkel még nem rendelkeznek (tehát pl. kezdő szinten vannak, vagy B1 szintű, alapfokú nyelvismerettel rendelkeznek), ne jelentkezzenek!

Ÿ Az 1 órás írásbeli szintfelmérő alapvetően a nyelvtani és lexikai kompetenciát, illetve az íráskészséget méri a következő feladatokban: a) egyes nyelvtani jelenségeket tartalmazó, egyszerű magyar mondatok franciára fordítása szótár nélkül; b) egyszerű ragozási táblázatok kitöltése; c) rövid fogalmazás franciául. Szótárat nem kell hozni. (A felkészülésben segítségre lehet például Karakai Imre: Francia nyelvtan magyaroknak c. nyelvtankönyve, amely a Francia Tanszék honlapján is elérhető, ill. az egyéb gimnáziumi tankönyvek nyelvtani és lexikai anyagának átismétlése.)

Ÿ A szóbeli szintfelmérésen az írásbelin legjobb teljesítményt nyújtó hallgatók vesznek részt. Ennek során – az emelt szintű érettségihez vagy a B2 (középfok) szintű nyelvvizsgához hasonlóan – kötetlen célnyelvi társalgás folyik különböző témakörökben, különös tekintettel a leendő hallgató francia tanulmányokkal kapcsolatos terveire.

 

A szóbeli szintfelmérés, a kijavított dolgozatok megtekintésének időpontja: 2017. szeptember 7. csütörtök 10 óra (ELTE BTK Francia Tanszék, C. épület, alagsor 7-es terem)

 

Ÿ Kérjük, hogy az érdeklődők figyelmesen olvassák el az ELTE BTK honlapján a francia minor szakra vonatkozó tanegységlistákat, mert ott minden további fontos tudnivaló megtalálható.

 

Mindenkinek eredményes felkészülést, jó tanulást kívánunk!

ELTE BTK Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék