Találjuk ki közösen, milyen legyen a BTK új logója!

2021.02.18.
Találjuk ki közösen, milyen legyen a BTK új logója!
Vajon milyen szimbólum, vizuális jel jelképezné legjobban az ELTE BTK-t? Várjuk minden oktatónk, hallgatónk és munkatársunk javaslatát, találjuk ki közösen, milyen legyen a kar új logója!

Örömteli hír, hogy az ELTE Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatósága egy új, egységes, egyetemi arculat kidolgozásán fáradozik, amely az egyetemi arculatba illeszkedő kari arculatok létrehozását is magában foglalja.

Az ELTE-arculat kialakítását egy kutatás előzte meg, amelynek során mélyinterjú készült az ELTE vezetőivel, kvalitatív fókuszcsoportos interjúk az ELTE hallgatóival, nemzetközi hallgatókkal és gimnazistákkal, valamint elkészült a versenytársak arculati megjelenésének elemzése is.

A kutatásban résztvevők az ELTE értékeit az alábbiakban határozták meg:

  • vezető szerep, piacvezető egyetem
  • hallgatói és oktatói, kutatói kiválóság
  • sokszínűség
  • tradíció és megújulási képesség
  • presztízs
  • a brand garancia a minőségre
  • kari önállóság, identitás
  • Budapest mint helyszín

A grafikus ezek alapján kezdett dolgozni és alakította ki elsődleges terveit, amelyek közül egy arculati irányt nemrég az összes kar elfogadott. Jelenleg ennek az arculatnak a finomítása zajlik, aminek keretében maguk a karok is javaslatot tehetnek saját kari logójukra. Ebbe a folyamatba szeretnénk bevonni a Bölcsészettudományi Kar polgárait. 

Kíváncsiak vagyunk, hogy a BTK oktatói, hallgatói vagy munkatársai szerint, milyen szimbólumot, képet, vizuális elemet használjunk a Bölcsészettudományi Kar új logóban. A jelenlegi tervek szerint a kari logók egy modern, letisztult kör alakú formában kerül elehelyezésre, alatta az ELTE felirattal.  Elsősorban skicceket, grafikai javaslatokat várunk, de szöveges ötleteket is örömmel fogadunk. (A logó grafikai kidolgozását az arculatot jegyző grafikus fogja a kari véleményeket is figyelembe véve a későbbiekben elkészíteni.)

A dékán által erre a célra összehívott kari bizottság dönti el, hogy a beérkezett ötletek közül melyik kari logó javaslatot (javaslatokat) tartja a legalkalmasabbnak.

Az új logóval kapcsolatos ötleteket 2021. március 7-ig az ELTE BTK Kommunikációs Csoportja várja a kommunikacio@btk.elte.hu e-mail címen.

További információ:

Csejdy Réka
kommunikációs munkatárs
csejdy.reka@btk.elte.hu
+36 1 411 6500 /5053, +36 70 537 6015