Thermopülaitól Mükaléig

Thermopülaitól Mükaléig
10/15 - 10/16

2021. október 15. - 2021. október 16.

Részletek hamarosan

10/15 - 10/16

2021. október 15. - 2021. október 16.

Részletek hamarosan


A görög-perzsa háborúk évfordulója kapcsán szervez konferenciát az ELTE Ókortörténeti Tanszéke.

Kevés az olyan történelmi esemény, amelyet két és félezer évvel később is szinte világszerte mindenki ismer, de a görög-perzsa háborúk sorsdöntő ütközetei, mint pl. a salamisi vagy a plataiai csata, nyilván ezek közé tartoznak, és talán nem véletlenül. A kerek évforduló kapcsán az ELTE Ókortörténeti Tanszéke Hegyi Dolores munkássága előtt tisztelegve és egyúttal Hahn István emlékére konferenciát szervez, és várja mindazok jelentkezését, akik a témához kapcsolódó tudományos előadást szeretnének tartani. A rendezvény védnöke az MTA Ókortörténeti tudományos bizottsága.

Az interdiszciplináris konferencia szervezői a társadalom-, gazdaság-, irodalom-, művészet- és kultúrtörténet, klasszika filológia, régészet, orientalisztika és minden más, az ókortörténethez valamiképp kapcsolódó társtudomány területéről várja a jelentkezőket – PhD hallgatókat és kutatókat egyaránt. Ezen felül a szervezők igyekeznek olyan előadásoknak is helyet biztosítani, amelyek a görög-perzsa háborúk bármely későbbi, akár modern illetve kortárs irodalmi, művészeti feldolgozásainak elemzésére illetve megismertetésére vállalkoznak.

A tervezett előadások címét és rövid (legfeljebb 150-200 szavas) magyar nyelvű összefoglalóját 2021. május 15-ig várják az alábbi emailcímre: themistokles2500@gmail.com

A további tudnivalókról a beküldött anyagok alapján 2021. június végéig a szervezők e-mailben értesítik a jelentkezőket. Amennyiben a személyes részvétel járványügyi okokból esetleg nem lesz lehetséges, az eseményt online közvetítik.